Cildimiz başta kadınların olmak üzere en önemli aksesuarladır. Günümüzde cilt bakımı için pahalı ürünler kullanmak yerine tercih edilen evde yapılan doğal maskeler olmaktadır. Hem daha uygun fiyata hazırlanması hem de daha sağlıklı olması açısından tercih edilmektedir. Evde maske nasıl yapılır sorusuna yanıt arayanlar için birkaç tavsiyemiz olacak.

Beyazlatıcı Maske Tarifi
Cilt beyazlatıcı ve leke giderici maske tarifleri
içinde sıklıkla yer alan birinci malzeme yoğurt ve limondur. Her ikisi de tek olarak direk lekeli ya da kararmış bölgelere uygulanabilir. Kısa sürede içeriğindeki vitaminler sayesinde etkisini göstermektedir.

cilt_beyazlatici_maske_yogurt_limon_maskesi-600x338.jpg


Düzenli kullanımla her iki malzemede etkisini kısa sürede gösterirken yoğurt, yulaf, limon suyu ve bal karışımını deneyerek;

İbrahim Saraçoğlu’ndan Cilt Lekeleri İçin Uygun Tarif
Cilt lekeleri için maske İbrahim Saraçoğlu
tarafından da sıklıkla dile getirilen bir konudur. Ciltte yaşlılık ya da güneş kaynaklı oluşan lekelerden kurtulmak isteyenler için pratik tarifler sunan İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiyesi de direk olarak limonu lekeli bölgeye sürmektir. 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulanmasını gerekir.

cilt_lekelerine_maske_tarifi_limonlu-600x400.jpg


Siyah Noktalar İçin Maske Yapımı

Evde siyah maske yapımı
da mümkün. Hanımların özellikle burun bölgesinde oluşan siyah noktalardan kurtulmak istemeleri halinde evde siyah noktalar için maske yapmaları yeterli olmakta.

evde_siyah_nokta_maskesi_yumurta_aki_limon-600x369.jpg



Maske Yapımı:

Bir yumurtanın akına yarım limon suyu ekleyerek ocakta biraz kaynatılması gerekir. 10 dakika sonra suyla temizlenmelidir. Düzenli kullanım siyah noktalardan kurtulmak için önemlidir.

Cilt Temizleyen Misel Su Nedir ve Nasıl Kullanılır? Tıklayın !

Akneli Cilt Nasıl Temizlenir? Tıklayın !

Cilt Temizlemede Yapılan Hatalar Nedir Tıklayın !

Gül Suyu İle Yüz Temizleme Ve Sivilce Maskesi Tıklayın !

Evde Doğal Yüz Yıkama Jeli Nasıl Yapılır? Tıklayın !