Günlük cilt bakımlarının en önemli adımlarından biri de cildin temizlenmesidir. Kimyasal madde içermeyen evde doğal yüz yıkama jeli nasıl yapılır? Cilde zarar vermeyen yüz temizleme köpüğü tarifi hazırladık.

Cildinizin sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa yıkamanız gerekir. Gün içinde cildinize yapışan kir ve makyaj kalıntılarını çıkarabilmek için sadece su kullanmak yeterli olmaz. Cildi derinlemesine temizleyen ve arındıran yüz yıkama köpüğü ya da jeli kullanmanız gerekir. Hassas cildinizde kimyasal içerikli ürünler kullanmak yerine doğal içerikli ürünleri tercih etmeniz gerekir. Sizin için evde hazırlayabileceğiniz ve cilt sağlığınız açısından sorun oluşturmayan bir yüz yıkama jeli tarifi paylaşıyoruz.

yuz_yikama_jeli.jpg

Ev Yapımı Yüz Yıkama Jeli

1 su bardağı temiz ve klorsuz su

2 yemek kaşığı bal

4- 5 damla jojoba yağı (çok yağlı cilde sahip olan kişiler daha az miktarda yağ kullanmalıdır)

1 yemek kaşığı çay ağacı yağı (çok kuru bir cilde sahipseniz 1 tatlı kaşığı kullanmanız yeterli olur)

10-12 damla limon yağı

4 yemek kaşığı sıvı kastile sabunu

Hazırlanışı

Su, jojoba yağı, çay ağacı yağı ve limon yağını karıştırın. Kastile sabunu ve balı sonra ekleyin. İyice karıştığından emin olun.

Hazırladığınız yüz yıkama jelini boş pompalı bir sabun kutusunun içine alın. Kullanıma hazır olan yüz temizleme sıvısını ilk olarak elinizdeki küçük bir alanda deneyerek alerji testi yapmayı unutmayın.
  • Beğen
Reactions: dilarabalci