Dudak pigmentasyonunu veya koyu dudakları önlemek için kolay ev ilaçlarını tarifleri... Dudak pigmentasyonu kadınlar arasında oldukça yaygın bir sorundur. Dudakların koyulaşmasına katkıda bulunan farklı faktörler vardır. Aşırı melanin üretimi, zararlı UV ışınlarına maruz kalma, aşırı kafein tüketimi, alerji, hamilelik, sigara içmek dudak pigmentasyonunun bazı yaygın nedenleridir.

Dudaklarınızın koyulaşmaya başlamasının bir başka nedeni de kimyasal dolgulu dudak ürünleri kullanmaktır. Bu dudak ürünleri dudaklarınızı pigmentli bırakmakla kalmaz, aynı zamanda dudaklarınızda çizgi oluşumuna da yol açar.

Evde Dudak Pigmentasyonu Nasıl Tedavi Edilir?​


Birkaç basit ev ilaçları ile pigmentli dudaklarınızı evde tedavi edebilirsiniz.

Sigarayı bırakmalısınız​

sigaranin_dudaga_zararlari.jpg
İlk önce sigaranın dudaklarda pigmentasyon oluşmasının en yaygın nedenlerinden biridir. Sadece dudaklarınızı koyulaştırmaz, aynı zamanda dudaklarda çillere de yol açar.

Güneş Koruyucu Kullanın​

gunes_koruyuculu_dudak_kremi.jpg
Dışarı çıktığımızda dudaklarımız kirli havaya, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalır. Bu dudaklarımıza zarar verebilir. Bu çevresel faktörlerin zararlı etkilerinden korunmak için düzenli olarak güneş koruyuculu dudak kremi veya dudak balsamı kullanılmalıdır. Ayrıca, güneşe maruz kalmanızı mümkün olduğunca sınırlayın. Evden dışarı çıktığınızda dudaklarınızı maske ile kapattığınızdan emin olun.


Hindistan Cevizi Yağı kullanın​

hindistan_cevizi_yagi_dudaga_faydalari.jpg
Güzellik dolaplarımızın vazgeçilmezi olan hindistancevizi yağının birçok faydası vardır. Koyu dudaklarınızı tedavi etmenin en iyi bileşenlerinden biri olduğunu biliyor musunuz? Dudaklarınızın pigmentasyonunu uzak tutmak için hindistancevizi yağını dudak kremi olarak doğrudan kullanabilirsiniz. Dudaklarda hindistancevizi yağı ve limon suyu karışımı da kullanılabilir. Limonun cildi aydınlatıcı özellikleri vardır ve dudaklardaki koyu lekelerin, pigmentasyonun azaltılmasına yardımcı olabilir. Bunun için hindistan cevizi yağı ve limon karışımını günde iki kez dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Birkaç dakika bekletin ve sonra yıkayın.

Retinol'ü deneyin​

dudak-pigmentasyonu-tedavisi.jpg
Dudak pigmentasyonundan kurtulmak için retinol gibi pigmentasyon önleyici aktif maddeler kullanabilirsiniz. Bunlar pigmentasyonu önlemeye yardımcı olabilir. Bu, yatmadan önce kullanılabilir.

Yatmadan Önce Zeytinyağı Uygulayın​

zeytinyagi_dudak_balmi.jpg
Dudak pigmentasyonunu tedavi etmenin kolay bir yolu, dudaklarınıza bir kat zeytinyağı sürmektir. Zeytinyağı dudaklarınız için harika bir nemlendiricidir. Zeytinyağını gece boyunca tutmak renk değişikliğinin tedavisine yardımcı olacaktır.

Aloe Vera Jeli Kullanın​

aloe_vera_jeli_dudak_kremi.jpg
Aloe vera cildiniz için harikalar yaratabilir. Birçok yaygın cilt sorununuz için etkili bir çözümdür. Aloe vera jeli ayrıca dudak pigmentasyonunun tedavisine yardımcı olabilir. Araştırmalara göre, aloe vera ciltte melanin üretimini önleyerek renk bozulmasını önlüyor. Bitkiden taze aloe vera jelini kazıyın ve bir kaseye alın. Gün boyunca dudaklarınızda aloe vera jeli kullanın. Ayrıca gece boyunca tutabilirsiniz. Dudak pigmentasyonunu önler ve dudaklarınızı nemlendirir.


Bu doğal ilaçlar etkili olsa da, herkeste benzer sonuçlar vermeyebilir. Dudaklarınızdaki pigmentasyondan kurtulmak için lazer tedavisine de gidebilirsiniz. Bu ev ilaçlarını uyguladıktan sonra bile dudaklarınız pigmentli kalıyorsa, nedenini öğrenmek için bir dermatoloğa danışın. Dudak pigmentasyonunuzun altında yatan bir neden olabilir.
  • Beğen
Reactions: Tithisss