İnce ve hassas göz çevresinin kırışmasını engellemek ve her zaman genç kalmasını sağlamak için doğal ürünler kullanabilirsiniz. Bitkisel içerikli evde göz çevresi kremi nasıl yapılır? Kırışıklık oluşumunu engelleyen bu kremi evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

İlk kırışıkların oluştuğu göz çevresinde çizgileri engellemek için pahalı göz kremleri yerine doğal ürünleri kullanabilirsiniz. Sizin için ev yapımı göz çevresi kremi tarifi hazırladık. Göz çevresi kremi kullanmaya 20'li yaşlarda başlanması gerekir. Kırışıklıklar oluşmadan önce göz çevresi derisinin devamlı olarak nemli tutulması gerekir. Yaz aylarında göz çevresini koruyan güneş kremlerini kullanmayı ihmal etmeyin.

Ev Yapımı Göz Çevresi Kremi

1 tatlı kaşığı kakao yağı

1 tatlı kaşığı lanolin

1 çay kaşığı buğday tohumu yağı

ev_yapimi_cilt_kremi.jpg


Hazırlanışı

Malzemelerin iyi bir şekilde karışması için benmari usulü eritilmesi gerekir. Sıcak su buharının üzerinde malzemeleri karıştırın. Oluşan karışımı cam bir kabın içine alın.

Bu karışımı 2 ay boyunca güneş görmeyen bir ortamda saklayabilirsiniz. 2 aylık kullanım süresi vardır. Sonrasında tekrar aynı kremi yapabilirsiniz.

Göz çevresinde kırışıklık oluşumunu engellemek için güneş kremi ve güneş gözlüğü kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

Antioksidan bakımından zengin besinlerde ciltte kırışıklık oluşmasını engelleyecektir.