Ev yapımı ve doğal saç maskeleri saçlarını güçlendirmek bakım uygulamak isteyen kadınların vazgeçilmezidir. Evde saç maskesi hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Ev yapımı saç maskelerini saçtan kolay çıkarmak için neler yapılır?

Sağlıklı, canlı ve gür saçlara sahip olabilmek için saçınızı düzenli temizlemek ve krem uygulamak yeterli olmaz. Kozmetik ya da doğal ürünler ile bu bakımların desteklenmesi gerekir. Ev yapımı doğal saç maskelerini hazırlamadan önce malzeme seçimi, uygulanma süresi, saç tipine uygunluk ve kolay temizleme hakkında bilmeniz gerekenleri sıraladık.

Ev Yapımı Saç Maskelerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Saç Tipini Tanıma

Saçlarınızın kuru, yağlı ve normal saç tipinden hangisi olduğunu bulmanız uygulanacak maskenin seçiminde önemli rol oynar. Genellikle normal ve yağlı saç tipi karıştırılabilir. Saçlarınızı akşam yıkadıktan sonra sabah saç köklerinizde hafif yağlanma fark ediyorsanız yağlı saç tipine sahipsinizdir. Normal saç tipinin yağlanma süresi en az 2 gündür. Kullandığınız bakım ürünleri ve ilaçlara göre saç tipinizde dönemsel değişiklikler olur. Hamilelik döneminde saçlar daha hızlı yağlanabilir.

Malzeme Seçimi

Saçlarınız için doğru malzemeyi bulmanız saçlarınızın bakımlı olması ve zarar görmemesi açısından önemli bir noktadır. Kuru saçlar için kullanılan yoğun nemlendirici maskeler yağlı saçların daha çabuk kirlenmesine neden olabilir. Yağlı saçlarda kullanılan yağ azaltma etkisine sahip limon, kil gibi ürünler ise saçta kuruluk oluşmasına ve kırılmalara neden olabilir. Yumurta saç için güçlü bir protein kaynağıdır ancak kuru saçlar için sarısı yağlı saçlar için ise tamamı kullanılmalıdır. Malzemeleri seçtikten sonra iyi bir şekilde karışmasına özen göstermelisiniz. Yağ ve katı maddelerin tamamen homojen bir kıvama gelmesine özen gösterin.

Uygulanma Süresi

Bir saç maskesini ilk defa uyguluyorsanız saçınızın küçük bir alanın kullanmanız gerekir. Maskeyi saçlarınızda bekletirken önerilen sürenin dışına çıkmayın. İnce telli ve az saçınız varsa önerilen sürenin 5 dakika altında bekletmeniz saçın daha fazla yıpranmasını engelleyebilir.

Saçta Maskeyi Kolay Çıkarmak İçin

Saçlarınızdan maskeyi kolay temizlemek ve kuruduktan sonra yağ kalıntısı kalmasını engellemek için doğru adımları uygulamanız gerekir. Banyoda çok sıcak ya da çok soğuk su kullanmayın. Saçınızı ıslatmadan önce şampuanlayın ve fazla yağdan arındırın. Sonrasında saç köklerinizi tırnaklarınız ile kazımadan hafif masaj ile ovabilirsiniz. Ortalama 3 şampuanlama saçı temizlemek için yeterlidir. Fazla şampuan kullanımı saçın kurumasına ve maskenin etkisinin azalmasına neden olabilir. Maskenin için muz, elma gibi küçük parçalar varsa saçınızı duşta tarayabilirsiniz.