Saçlarınızdaki ışıltıyı ortaya çıkarmak ve harika kokan saçlara sahip olmak için evde saç parfümü yapmak ister misiniz? Ekonomik ve istediğiniz yoğunluktaki saç parfümünüzü kendiniz yapabilirsiniz.

Saçlarınızın canlı ve parlak görünmesini sağlamak için birçok bakım uyguluyor olabilirsiniz. Peki saçların güzel kokması için kimyasal içeren kokulu şampuanlar yerine evde kendiniz parfüm hazırlamaya ne dersiniz? Sevdiğiniz esans yağlar ile ışıltılı ve hoş kokulu saçlara kavuşabilirsiniz.

sac_parfumu_nasil_yapilir.png

Saç Parfümü Yapımı


Bir tane sprey şişe

100 mg su

3-4 damla esans yağ

Hazırlanışı


Sprey şişenin içine su ve esans yağı ekleyin. Şişenin ağzı kapalı bir şekilde sallayın. 3 ay boyunca bu karışımı kullanabilirsiniz.

Çok kuru saçlara sahipseniz saç parfümünüzün içine yarım çay kaşığı saç kremi ekleyebilirsiniz.

Saç Parfümünde Hangi Esans Yağlar Kullanılır?


Sevdiğiniz ve şampuan kokunuz ile bütünleşebilecek bir saç bakım yağını tercih edebilirsiniz. Portakal yağı, lavanta yağı, vanilya yağı, yasemin ya da leylak gibi istediğiniz yağ karışımlarını kullanabilirsiniz.

Saç parfümünü günde bir ya da iki defa kullanabilirsiniz.

Neden Doğal Saç Parfümü Kullanmalısınız?

Tarife göre hazırladığınız saç parfümünün cilde ve saça zararı yoktur. Kimyasal madde içermeyen bu özelliği ile saçlarda kuruluk yaratmaz. Parfüm kokusundan kaynaklanan baş ağrılarının önüne geçer.