Aileler çocuklarını büyütürken onların bir gün evleneceğini düşünür. Çoğu zaman bu düşünce içlerinde buruk bir üzüntü yaratabilir. Özellikle kız çocuklarına yönelik çeyiz hazırlama erken yaşlardan itibaren yapılır. Ailelerin buradaki amacı ileride çocuklarının yalnız kalmaması ve mutlu bir hayat sürmesidir. Kız çocuğu büyür ve birçok ailenin istemeyeceği bir düşünce ile gelir. "Ben evlenmek istemiyorum" sizde bu düşüncede iseniz tanıdık olduğunuz tepkileri sıraladık.

Evlilik hayatı kişisel düşüncelere göre çok güzel ya da sıkıcı bir durum olabilir. Evlenmek ve çocuk sahibi olmayı istemek ne kadar doğal ise evlenmeyi istememekte aslında çok doğaldır. Toplum genelinde az rastlanan bir durum olduğu için birçok insan size "acaba neden?" sorusu ile yaklaşabilir. Belki unutamadığınız biri vardır ya da evlilik için hazır değilsinizdir? gibi sorular akılları kurcalar.

Evlenmeyi istemiyorsanız toplum tarafından birçok soru ile karşılaşabilirsiniz. Genelleme açısından bakıldığında sizin düşünceniz tuhaf geliyor olabilir ancak onlara nedenlerinizden bahsedebilirsiniz. Neden belirtmek istemiyorsanız da bunu açıklamak zorunda hissetmemelisiniz. Bu şekilde mutlu olduğunuzu zaman geçtikçe fark edeceklerdir.