Büyük hayaller ile başlanan evlilik yolculuğunda sorunlar oluşabilir. Günümüzde boşanmaların görüldüğü ve çiftlerin iletişiminde eksikliklerin olduğu ilk 5 yılda boşanmaların sayısı oldukça fazladır. Sorunlar yaşanan evliliklerde çözülemeyecek duruma gelmeden ve karşılıklı sevgi ve saygı bitmeden önce uzman desteği ile evlilik kurtarılabilir.

Evlilik Danışmanına Ne Zaman Gidilir?


Evlilik danışmanları sorunun nerede olduğu ve nasıl çözülebileceği konusunda destek olan kişilerdir. Bu konuda eğitim almış ve tecrübeli oldukları için sorunun temelinin nerede olduğunu tarafsız bir şekilde çözümleyebilirler. Size evliliğinizdeki sorunları nasıl çözebileceğiniz konusunda destek olurlar. Evlilik danışmanı size bu konuda yardımcı olabilir ancak tarafların karşılıklı çabası ile bu sorunlar çözüme kavuşturulabilir.

Evlilik danışmanlarından yardım almanız için evli olmanız gerek yoktur. Uzun süredir ilişkisi devam eden kişilerde ilişkisindeki sorunları çözmeye yönelik destek alabilirler. Evlilik danışmanlarından yardım almanız için sorunların ilk aşamada olması çözüm bulunması açısından önemlidir. Uzun zamandır devam eden sorunlarda taraflar birbirlerini yıpratmaya başlar ve sorunların çözüme kavuşturulması gecikebilir.

Aranızda ciddi sorunlar oluşmaya başladıysa ve işin içinden kendi çabanız ile çıkamıyorsanız, birbirinizi anlamakta güçlük çekiyorsanız evlilik danışmanlarından yardım alabilirsiniz. Burada unutulmaması gereken en önemli ayrıntı ise çiftlerin ilişkilerini kurtarma çabasında olmalarıdır. Tarafların eşit ölçüde ilişki ya da evliliği kurtarmak istemeleri, aralarındaki iletişimsizliği çözmek istemeleri gerekir. Evlilik terapistine iki tarafın birlikte gitmesi gerekir.

Evlilik terapistine gitmek evliliği kurtarabilir ancak ne zaman gidildiği ve tarafların sorunu çözmek konusunda ne kadar istekli olduğu burada kilit rol oynar.

Evlilik terapistine başvurduğunuz zaman önemlidir. İlişkinin bitmek üzere olması ve son bir şans olarak görülmesi genellikle olumlu sonuçlar vermez. İlişkinizde tuhaflıklar, sorunlar fark etmeye başladıysanız kısa süre içinde uzman yardımı almanız gerekir. İletişiminiz henüz tam olarak bitmeden ve karşılıklı olarak konuşamayacak hale gelmeden önce iyi bir evlilik terapistinden randevu almanız evliliğinizi kurtarabilir.