Günümüzde birçok çift evlilik hazırlığı sürecinde aileleri ile çatışma yaşayabiliyor. Hayatınızın en önemli günü ya da yaşayacağınız ev gibi kararları alırken ailelerinizde en az sizin kadar heyecanlı olacaktır. Sizin için en güzelini isteyen ailenizi kırmadan onlara bu durumu açıklamanız gerekiyor.

İlk olarak hatırlamanız gereken iki aileye de eşit mesafede durmak en iyi karar olacaktır. Evlenmeyi düşünen çift kendi içinde bir karar alıp kesin bir evlilik planı yapmalıdır. Ailelere bunu açıkladıktan sonra oluşabilecek tepkilere sinirlenmek ya da onları üzebilecek konuşmalardan kaçınılmalıdır. Düğün yerinin ve tarihinin seçiminde onlardan fikir alınabilir. Aileleri tamamen dışarda bırakan kararlardan da uzak durulmalıdır. Bu özel günlerde onlarında fikirlerine önem verilmelidir. Sizin için uygun olmasa da onlara mantıklı bir açıklama yapmayı deneyebilirsiniz. Açıklamalarınız işe yaramıyor ve aileniz bazı konularda ısrarcı oluyorsa onların istediklerini kendi fikirleriniz ile harmanlayarak uygulamak en doğru çözüm olacaktır.

Evlilik sürecinde iki kişi olmayacağınızı ve zorlu geçebileceğini unutmayın. Aileler ile fikirleriniz uymasa da onlara karşı kırıcı konuşmalar ve sinirli tavırlardan kaçınmalısınız.