Gebelik döneminde anne adaylarının yüzünde leke ve sivilce sorunu yaşanabilir. Anneler için rahatsız edici olan bu sorundan kurtulabilmek için doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Gebelik döneminde vücudunuza kimyasal maddeler temas etmeden cilt sorunlarınızı yok etmeniz için çözüm önerilerimiz var. Doğal içerikli olan bu uygulamalar ile cildinizdeki sorunları yok edebilirsiniz.

Gebelikteki Cilt Sorunları Nasıl Geçer?

Limon

Limon leke tedavilerinde kullanılan etkili bir üründür. Cildin temizlenmesine yardımcı olur. İzlerin yok edilmesini sağlar. Limon ve su karışımından oluşan bir tonik yapabilirsiniz. Cildinizi her akşam pamuk yardımıyla temizleyebilirsiniz. Saf haldeki limonu cildinize doğrudan uygulamayın. Hamilelikte kuruyan cildinizde çatlamalara neden olabilir.

Hindistan Cevizi Yağı

Gebelikte cildinizdeki kuruma arttıysa mutlaka iyi bir şekilde nemlendirmeniz gerekir. Yatmadan önce az miktarda hindistan cevizi yağı ile cildinize masaj yaparak cildi nemlendirmiş olursunuz. Nemlendirilmiş bir cildin kendini yenilemesi de kolay olacaktır. Hindistan cevizini cildinize az miktarda ve pamukla uygulamaya özen gösterin. Yağlı ve yoğun yapısı cildinizde daha fazla sivilce oluşmasına neden olabilir.

Zerdeçal

Zerdeçal güçlü bir antiseptiktir ve sivilcelere iyi gelir. Yarım çay kaşığı zerdeçalı biraz su ile karıştırıp macun kıvamına getirin ve sivilceleri üzerine uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayabilirsiniz.

Saf Gül Suyu

Yatmadan önce cildinizin ferahlaması için tamamen saf olan gül suyu kullanabilirsiniz. Gül suyu hamilelik döneminde genişleyen gözeneklerin kapanmasına yardımcı olur ve sivilce oluşumunu engeller. İyi bir temizleyicidir ve lekelerin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Hamilelik döneminde cildinizde aşırı lekelenme sorunu yaşıyorsanız doktora başvurmalısınız. Gebelik dönemindeki lekelerin büyük çoğunluğu doğumdan sonra normal dengesine girmesinden dolayı yok olacaktır.

Hamilelikte dengeli beslenme düzeni de leke oluşumunu engellemeniz yardımcı olur. Bol miktarda tüketebileceğiniz E vitamini cildin kendisini daha hızlı yenilemesine yardımcı olacaktır.

Haftalık olarak hafif bir masaj ile cildinize peeling uygulayabilirsiniz. Peeling işlemlerini aktif sivilcenizin bulunmadığı dönemde yapmalısınız.