Kırışıklık, ince çizgiler ve kaz ayakları oluşumunu engellemek için bilmeniz gerekenleri sıraladık. Göz çevresine günlük ve haftalık bakım nasıl yapılır? Yaşa göre göz çevresi bakımı nasıl olmalıdır?

Göz çevresi bakımlarına erken yaşlardan itibaren başlanması önemlidir. İlk yaşlanma belirtilerinin görüldüğü göz çevresine uygulamanız gereken özel bakımları sıraladık.

Göz Çevresi Bakımlarına Kaç Yaşında Başlanması Gerekir?

Kırışıklık oluşumunda genetik özellikler önemli rol oynar. Sigara ve alkol kullanımı da göz çevresinde ince çizgilerin oluşma süresini erkene alır.

İnce çizgi oluşumunu engellemek için 20'li yaşların başından itibaren cildinizi iyi bir şekilde nemlendirmeniz gerekir. Paraben ve parfüm içermeyen kaliteli bir nemlendirici kullanıyorsanız bu yaş döneminde göz çevresi kremi kullanmanıza gerek olmayacaktır. Ailenizde erken yaşlanma ve kırışıklık oluşumu varsa göz kremleri kullanımına başlayabilirsiniz.

25 yaşından sonra göz çevresini korumak ve kırışıklık belirtilerini engellemek için hafif yapılı ve nemlendirici özelliği bulunan göz çevresi kremlerini kullanmaya başlamanız gerekir.

30'lu yaşlardan itibaren göz çevresi için üretilmiş ve yaşınıza uygun kremleri günlük olarak kullanmanız gerekir.

Göz çevrenizdeki kırışıklık oluşmasını engellemenin diğer yolu da göz çevresi için özel olarak üretilmiş güneş koruyucu kremleri kullanmaktır. Yaz aylarında günde iki defa tekrarlanması gerekir.

Günlük Göz Çevresi Bakımı Nasıl Yapılır?


Her akşam göz makyajınızı uygun bir ürün ile çıkarın. Yoğun kimyasal madde içeren ıslak mendilleri kullanmayın. Makyajınızı temizledikten sonra cildinizi su ile yıkayın. Gözlerinizi sert hareketler ile ovuşturmayın. Yumuşak bir havlu ile fazla suyu alın. Özel gençleştirici serumlar kullanmıyorsanız doğrudan nemlendirici kreminizi kullanın. Yüzük parmağınız ile hafif bir masaj yapabilirsiniz.

Haftalık Göz Çevresi Bakımı Nasıl Yapılır?


Herkesin göz çevresinin ihtiyaçları farklı olacaktır. Düzenli kullanılması gereken nem maskelerini deneyebilirsiniz.

Haftalık olarak uygulamak cildin kendisini yenilemesine yardımcı olabilir.

Doğal maskeler de göz çevrenize bakım yapmanızı sağlar. İnce yapılı uçucu yağlar ile gözlerinizi derinlemesine nemlendirebilirsiniz. Siyah üzüm çekirdeği yağı göz çevresindeki mor halkaların onarılmasına yardımcı olabilir.

Gözlerinizdeki koyu halkalar için dilimlenmiş patates, salatalık ya da demlenmiş poşet çayları kullanabilirsiniz.

Soğuk göz torbaları da kan akışınızın hızlanmasına yardımcı olur ve göz çevrenizdeki sorunların onarılmasını destekler.