Gün içinde vücudunuzu temizlerken kullandığınız eşyalar ya da kullanılan aletlerin temizliğine ne kadar özen gösteriyorsunuz. Günlük vücut temizliğinde asla yapılmaması gerekenler nelerdir? Kişisel ve ev eşyalarında nelere dikkat edilmesi gerekir?

Günlük Vücut Temizliğinde Asla Yapılmaması Gerekenler


Vücutta bakteri ve enfeksiyon oluşmasını engellemek için gün içinde kişisel ve yaşanılan ortamda hijyen sağlanması gerekir. Peki kişisel hijyende nelere dikkat edilmesi gerekir?

sert_besinleri_yemek.jpg


Sert Besinleri Yeme


Stresli olduğunuz bir saatte tükettiğiniz besinleri sert bir şekilde ısırıyor olabilir. Bu dişlerin zarar görmesine neden olabilir. Hasar gören dişlerde çürüme ve bakteri oluşumu gerçekleşir.

kulak_temizligi.jpg


Kulak Temizliği

Kulak içinde oluşan vücut kirlerinden kurtulabilmek için kesinlikle sert cisimlerin kullanılmaması gerekir. Deride tahrişe neden olan bu cisimler bakteri oluşumuna neden olabilir. Kulak çubuğu kullanırken sert hareketlerden kaçının ve düzenli doktor kontrolüne gidin.

elleri_temizlememek.jpg


Elleri Temizlememek

Tuvalet kullanımı sonrası ya da dışarıdan eve geldiğinizde mutlaka ellerinizi yıkayın. Bilinçsizce dokunduğunuz bir yerden ellerinize sağlık açısından zararlı virüsler bulaşmış olabilir. Bu durumdan hastalıklar kaçınılmaz olacaktır.

dis_fircasini_temizlememek.jpg


Diş Fırçasını Değiştirmemek

Diş fırçanızı en fazla üç ay süre ile kullanın. Düzenli yıkıyor olsanız da diş fırçasında zaman içinde bakteri oluşabilir. Nemli kalan diş fırçaları ağız ve diş sağlığı açısından önemli sorunlara neden olabilir.

dis_fircalama_suresi.jpg


Diş Fırçalama Süresi

İyi temizlenmemiş dişlerde kalan bakteriler sadece diş sağlığı açısından değil genel vücut sağlığı içinde tehlike oluşturur. Çürüyen dişler doğrudan kalp sağlığını etkileyebilir. Dişlerinizi en az 2 dakika süre ile fırçalayın.

dis_ipi_kullanimi.jpg


Diş İpi Kullanımı

Diş fırçalamak diş temizliğinin tamamlanması için yeterli değildir. Diş fırçasının ulaşamadığı noktalar için diş ipi kullanılması gerekir. Sadece birkaç dakikanızı alan bu işlem diş sağlığı açısından oldukça önemlidir.

devamli_cilde_dokunmak.jpg


Devamlı Cilde Dokunmak

Cilt yüzeyinde oluşan sivilcelerin tüm yüze dağılmasındaki en önemli nedenlerden biridir. Ellerinizdeki bakterilerin cilde temasını kolaylaştırmış olursunuz. İstenmeyen cilt sorunlarına neden olabilir.

kullanilan_esyalarin_temizligi.jpg


Kullanılan Eşyaların Temizliği

Gün içinde sürekli dokunduğunuz eşyaların temizliği son derece önemlidir. Kumanda ve klavyelerin birkaç günde bir defa alkol ile temizlenmesi gerekir.

florur_iceren_dis_macunu.jpg


Florür İçeren Diş Macunu

Diş yapısını bozan ve diş minesinde incelmeye neden olan en önemli etkenlerden biri de yanlış diş macunu seçimidir. Diş macunlarınızın florür içermeyen ürünler olmasına özen gösterin.

yastik_kilifi.jpg


Yastık Kılıfı


En az 6 saat boyunca cilde temas eden yastık kılıflarını yapısı ve düzenli değiştirilmesi önemlidir. Haftada en az 3 defa yastık kılıflarınızı değiştirmeniz gerekir. Cilt çizilmesini engellemek için ise saten kumaşları kullanabilirsiniz.

tirnak_kesimi.jpg


Tırnak Kesimi


El ve ayak tırnaklarının kesimi farklıdır. El tırnaklarınızı oval ayak tırnaklarınızı ise düz kesmeniz gerekir. Çok kısa tırnak kesmek ise batıklara ve tırnak altında bakteri oluşmasına neden olabilir.
  • Beğen
Reactions: Prmm