Güzel kadınların neden sevgilisi olmaz? İlişkileri neden çabuk biter? Neden aldatılır? İşte tüm bu soruların cevabı güzel kadın korkusu! venüstrafobi nedir? Fobi olarak tanımlanan ve toplum içinde birçok erkekte olan bu korku neden olur?

Çevrenizdeki güzel kadınların neden mutlu bir ilişkisi olmadığını ya da ilişkiye başladıktan sonra neden kısa süre içinde bittiğini merak ediyor musunuz? Bunun önemli nedenlerinden biri de kadının güzel olmasıdır. Hayatındaki erkek kadının güzelliğinden bir süre sonra rahatsız olmaya başlar. Kendisindeki yetersizlik hissi ile sevgilisinden ayrılır ve fiziksel görünüm olarak ondan daha çirkin bir kadın ile birlikte olmaya başlar.

Venüstrafobi_nedir.jpg

Venüstrafobi Nedir?

Erkeklerin güzel kadınlar ile birlikte olmak istememesi ya da onları asılsız nedenlere bağlı olarak terk etmesi olarak tanımlanabilir. Özgüvensiz ve yetersizlik duygusu ile güzel kadınlar yerine çirkin bir kadını seçer ve genellikle onunla evlenir. Hayatına yeni aldığı kadın erkeğin sözünü dinlemekten hoşlanan bir kadın olabilir. Rekabet duygusundan hoşlanmayan ve güzelliğin huzursuzluğa neden olabileceğini düşünen birçok erkek bu davranışlarda bulunur.

Venüstrafobi Neden Ortaya Çıkar?

Venüstrafobinin en önemli nedenleri arasında kişinin özgüvensiz karakter yapısı yer alır. Bunun dışında çocukluktan gelen aile ve toplum baskıları etkili olabilir. Kendisi için güvenli bir ortam yaratmak isteyen, çekingen kişilik yapısına sahip erkeklerde daha fazla görülür.

Günümüzde güzel kadının yaşadığı bir problemlerden biri arasında venüstrafobi yer alıyor.