Doğa bizim sağlığımız için tüm imkanları sunmuştur. Doğru vitaminleri içeren besinleri tercih ettiğinizde cilt sorunlarına neden olan bir çok problemi çözebilirsiniz. Cildinizdeki sorunlarla mücadele etmek için bu yazıyı mutlaka okumalısınız.
guzellestiren_vitaminler.png


A Vitamini
Vitamin A'nın dokuların onarım sürecini güçlendirdiği bilinmektedir. Cildi besler ve kurumasını engeller. Düzenli vitamin A alımı, cildi sıkılaştırır ve nem dengesini sağlar. Ancak yağda çözünür olduğundan az miktarda tüketilmelidir. Fazla A vitamini nedeniyle biriken yağ vücut için zararlı olan karaciğerde depolanır.
A vitamini, süt ürünlerinde, yumurta ve balık yağlarında, brokoli, ıspanak ve havuç gibi sebzelerde bulunur. Sabah kahvaltılarınızda çiğ havuç suyu tükebilirsiniz.

B Vitamini
Cildin rengini iyileştirir ve saçınızı besler. Cildinize doğal bir parlaklık kazandırır. Bu vitamin suda çözünür ve her gün tüketilebilir. Cilt lekelerinin tedavisinde sık sık kullanılır.
Yeşil yapraklı sebzeler en iyi B vitamini kaynağıdır. Ayrıca maya, tahıl, yoğurt ve tam tahıllı ekmeğin içinde bulunur.

C Vitamini
C vitamini cilde yarar sağlar ve gözlerinizin ve diş etlerinin sağlığı için de gereklidir. Bu vitamin vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Harika bir antioksidandır ve yaşlanmanın belirtileri ile mücadeleye yardımcı olur. Ciltte kollajenin üretiminde yardımcı olur ve esnekleşir, genç görünür. Bu suda çözünebilir ve dolayısıyla günlük olarak tüketilebilir.
C vitamini portakal, portakal, limon, üzüm ve mango gibi meyvelerde bulunur. Brokoli, karnabahar, salatalık ve domates gibi sebzelerde C vitamini açısından zengindir.

E Vitamini
E Vitamini sağlıklı ciltler için en önemli vitamindir. Yaşlanma belirtilerini etkili bir şekilde mücadele etmekle sorumludur. Vücudunuzdaki serbest radikallerle savaşır ve aynı zamanda yaşlanma çizgilerini azaltmaya yardımcı olur.
Zeytin, yer fıstığı, ayçiçeği tohumu ve bademde E vitamini bol miktarda bulunur. Yeşil yapraklı sebzeler ve buğday tohumlarında da E vitamini vardır.