Cildin gençleşmesi, kırışıklıkların azalması, sivilceleri geçmesi, lekelerin ortadan kaldırılması için yapılan güzellik maskeleri neden işe yaramaz? Büyük bir umut ile yapılan cilt maskelerinin neden istediğiniz etkiyi vermediğini araştırdık.

Güzellik maskeleri her kadının denemekten büyük zevk aldığı ve cildindeki değişiklikleri görmek için sabırsızlandığı ürünlerdir. Doğal ya da kozmetik olarak satılan maskelerin cildinizde istediğiniz ya da söylenen etkiyi göstermediğini düşünüyorsanız bilmeniz gerekenler var.

guzellik_maskesi.jpg


Doğru Ürün Mü?

Cildinizin ihtiyaçlarına uygun maske seçimi son derece önemlidir. Sizinle aynı cilde sahip olmayan başka biri için mükemmel olan maskeler sizin cildinizde tahrişe neden olabilir. Kendi cilt tipinizi belirledikten sonra maskeyi seçmelisiniz.

Deneme Yapın

Cildinizde bilmediğiniz farklı alerjiler olabilir. İlk defa kullanacağınız bir maske hazırladıysanız ya da satın aldıysanız el bileğinizin iç kısmında mutlaka deneme yapın. Hazır olarak satılan maskelerde deneme ürünlerini alabilirsiniz.

Doğru Uyguluyor Musunuz?

Maskelerin cilde iyi bir şekilde etki etmesi ve derinlere işlemesi için uygulama adımlarına özen göstermeniz gerekir. Maske öncesi cildinizin temiz olması gerekir. Derin soyucu maskelerin akşam uygulanması daha doğru olur. Hassaslaşan cilt tahriş olmaya uygun bir hale gelecektir.

Bekleme Süresi

Maskeyi cildinize uyguladıktan sonra önerilen kullanım süresine sadık kalın. Uygulamadan sonra kaşıntı, yanma hissi ve kızarıklık oluştuysa cildinizi hemen temizleyin. Bu gibi beklenmedik durumlar dışında önerilen sürede maskeyi çıkarın. Daha uzun süre tutmak cildinize fayda yerine zarar verebilir.

İlk Kullanımda Mucize Beklemeyin

Güzellik maskelerinin işlevini yerine getirebilmesi ve gözle görülen bir fark yaratabilmesi için en az 3 defa tekrarlanması gerekir. İlk kullanımda etki etmeye başlar ancak siz bunu fark edemeyebilirsiniz.

Düzenli Kullanımın Önemi

Cildinizin ihtiyaçlarına uygun olan maskeyi düzenli ve önerilen sürelerde tekrarlamanız gerekir. Haftalık olan bir maskeyi ayda bir tekrar etmeniz maskenin etkisini büyük ölçüde sınırlandıracaktır.