Tatil günlerinde dışarıya çıkarken doğal tonlarda yüzünüzün güzelliğini hafif bir şekilde vurgulayacak makyajları tercih edebilirsiniz. Hafta sonu nasıl makyaj yapılır? Cildinizin ışıltısı ortaya çıkaran bu makyaj ile makyajsız gibi görünebilirsiniz.

Hafta Sonu Nasıl Makyaj Yapılır?


Hafta içi ağır ve cildinizin üzerinde fazladan bir tabaka oluşturan makyaj yapıyorsanız hafta sonu aynı makyajları kullanmamanız gerekir. Cildin hava alması ve dinlenebilmesi için hafif dokulu ürünlerle yüzünüzün doğallığını vurgulayabilirsiniz.

Hafta Sonu İçin Kullanabileceğiz Makyaj Önerileri


Cildinizi Hazırlayın

Nemlendirici krem ve cilt tipine uygun makyaj bazı kullanın. Bu adımlar makyajın sabit kalmasını sağlar ve ürünlerin cilde zarar vermesini engeller.

İnce Bir Kapatıcı Yeterli


Fondöten kullanmamak en iyi seçim olur ancak kullanmak istiyorsanız ince bir kapatıcı seçin. Belirgin leke ve sivilce izlerinize az miktarda concealer uygulayın. İsteğe bağlı olarak renkli nemlendiriciler (BB ve CC kremler) ile renk eşitliği sağlayın.

Gözleri Belirginleştirin


Doğal makyajda dudaklarınız yerine gözlerinizi ortaya çıkaran tonları tercih edin. Göz renginize uygun olan açık renkli farları ince bir tabaka ile sürün. Birkaç farklı gölge teknikleri makyajınızın ağır görünmesine neden olur. Tek far kullanımı yeterlidir.

Göz pınarlarını aydınlatmak cildin sağlıklı görünmesini sağlar. Takma kirpik kullanmak yerine iki kat rimel uygulayın. Gündüz dışarıya çıkıyorsanız eyeliner kullanmadan göz kalemi ile gözlerinizi belirginleştirebilirsiniz.

Canlı Görüntü İçin Aydınlatıcı Kullanın


Highlighter yüzün doğru noktalarına uygulandığında cildin gergin ve sağlıklı görünmesini sağlar. Doğal makyajınızda aydınlatıcı olarak çok az vazelinde kullanabilirsiniz.

Bronzer kullanmak istiyorsanız sadece birkaç defa ince bir şekilde uygulamalısınız. Küçük dokunuşlar yeterli olur.

Dudaklarınız İçin

Ruj kullanmak istemiyorsanız nane yağı aromalı dudak nemlendiricilerini tercih edebilirsiniz. Nane yağı dudakların dolgun ve parlak görünmesini sağlar. Dudak renginizle uyumlu rujları tercih edebilirsiniz. Koyu renkler yerine şeftali ya da pembe tonlarını kullanabilirsiniz.