Saçlarınızın parlak, canlı ve dolgun görünmesi için düzenli bakım uygulamanız gerekir. Haftalık saç bakımı nedir? Nasıl yapılır? Bakımlı ve güzel görünen saçlar için önemli püf noktaları hazırladık.

Haftalık Saç Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır?


Saçlarınıza en iyi bakımı sağlamak için düzenli olarak uygulamanız gereken bakımlar vardır. Haftalık olarak kullanmaya başladığınızda kısa süre içinde saçlarınızın daha canlı göründüğünü fark edebilirsiniz. Güzelliğinize güzellik katabilecek bu özel bakımları sizin için sıraladık.

Haftalık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Haftada 4 defadan fazla saçlarınızı yıkamak saç dibindeki doğal yağın yok edilmesine neden olacaktır. Çok sık saçlarınızı yıkamayın.

Her duşta saçlarınıza doğal bakım ya da hazır olarak kullanılan maskelerden uygulamanız saçın zaman içinde ağırlaşmasına neden olacaktır.

Kullandığınız haftalık bakımların onarıcı ve canlandırıcı olmasına özen gösterin.

Doğal maskelerin saçların ihtiyacına uygun olarak seçilmesi gerekir.

Saç yağlanmasını azaltmak için haftada bir defa detoks maskesi uygulayabilirsiniz. 2 çorba kaşığı kil ve 4- 5 çorba kaşığı suyu karıştırın. Saç köklerinize maske olarak kullanın. Köklerdeki kimyasal kalıntıların temizlenmesini sağlayacaktır. Fazla yağı kontrol altına alır.

haftalik_sac_bakimi_nasil_yapilir.jpg


Kuru Saçlar İçin

Kuru saça sahip kadınların doğal yağlardan oluşan maskeler uygulaması saçlarda parlaklık sağlamayı kolaylaştırır. Bir yumurta, bir tatlı kaşığı bal ve 5 çorba kaşığı zeytin yağı ile saç maskesi hazırlayabilirsiniz.

Yağlı Saç Kökü ve Kuru Saç Ucu

Saç kökleri yağlı uçları ise kuru olan kişilerin ise nemlendirici maskeleri sadece saç uçlarına uygulamalıdır. Haftada bir defa kullanabileceğiniz maskeleri tercih edebilirsiniz. Yarım avokadoyu ezin ve tatlı badem yağı ile karıştırın. Saç uçlarınıza maske olarak kullanın. 30 dakika sonra yıkayabilirsiniz.

Yağlı Saçlar

Saçlarınızdaki fazla yağın kontrol altına alınması için birkaç çorba kaşığı yağsız yoğurt ve bir yumurtayı karıştırın. 5 damla limon suyu ekleyin. Bu maskeyi saçınıza uygulayın ve 20 dakika bekletin.

Saç Uzmanlarının Önerdiği Doğal Saç Maskeleri için Tıklayın !
Saç Uçlarındaki Kuruluğu Gideren Maske için Tıklayın !

Kuru saç uçlarını nemlendiren yağlar için Tıklayın !