Viskon kumaş sağlıklı mı, hangi kumaş ne zaman giyilmeli? Gibi sorular birçok kişinin merak ettiği ve doğru yanıtlar aradığı soruların başında gelmektedir. Sağlık açısından bu sorulara doğru yanıtlar vermek büyük önem taşımaktadır. Mevsim özelliklerine göre kumaş tercihi yapmak birçok açıdan sizin yararınıza olacaktır. Örneğin; kış aylarında yün kumaşlar tercih ederken, yaz aylarında pamuklu kumaşlar tercih etmek gerekmektedir.

hangi_kumas_ne_zaman_giyilmeli.jpg


Mevsimlere Göre Kumaş Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Mevsimlere göre kumaş tercihinde bulunmak hem sizin rahat etmenizi hem de sağlığını bir ölçüde korumanızı desteklemektedir. Bunun için;

  • Yaz Aylarında: pamuklu, patiska ve keten kumaşlar hafif ve ter emici oldukları için tercih edilmelidir.
  • Kış Aylarında: Soğuk havalarda sıklıkla yünlü ve kadife kumaşlar tercih edilmelidir.
Bu kumaş türlerinin yanı sıra dabıl kumaş özellikleri yani doubleface kumaşlar çokça merak edilmektedir. Bu kumaş hemen hemen her mevsimde tercih edilebilir. Özellikle de bahar ayları idealdir. Bu kumaş türü iki yönlü kullanılabilir olması nedeniyle çokça tercih edilmektedir.

kumas_secimi_nasil_olur-600x600.jpg


En Çok Kullanılan Kumaşların Özellikleri Nelerdir?
Merak edilen ve kullanımı oldukça yaygın birçok kumaş türü mevcuttur. Bu kumaşlardan bazılarının sahip olduğu özellikler ise kısaca şu şekilde karşımıza çıkmaktadır;

  • Jarse Kumaş Nedir: Pamuk jarse kumaşlar esnek ve yumuşak özelliklere sahip, oldukça dayanıklı ve özellikle yaz aylarında tercih edilmesi gereken bir kumaştır.
  • Viskon Kumaş: Parlak görünümlü ve kırışmalara karşı dayanaklı bir kumaş türüdür. Bu yüzden t – shirt ve üst giyim ürünlerinde sıklıkla tercih edilir.
  • Şifon Kumaş: Oldukça pahalı ancak bir o kadarda rahat ve hafif özelliktedir. Gecelik olarak sıklıkla tercih edilir.
Bu kumaşlar genel itibariyle en çok kullanılan ancak özellikleri tam olarak bilinmeyen bazı ürünlerdir. Kıyafet seçimi yaparken, kumaşların özelliklerini bilmek ve buna göre alışveriş yapmak, doğru kıyafet seçimi için büyük önem taşımaktadır.

kumas_cesitleri_turleri-600x600.jpg


Akrilik Kumaş Nedir? Sağlığa Zararlı Mı? Tıklayın !
Kumaşlara dair bilmeniz gerekenler Tıklayın !
Ütü parlaması nasıl giderilir? Tıklayın !
Kız çocuğuna dikiş nasıl öğretilir? Tıklayın !