Cilt dokusunun zaman içerisinde yıpranmasında ve kırışıklık görünümünün artmasında, çevresel faktörler son derece etkilidir. Gün içerisinde kirlenen, yıpranan ve yorulan cilt, doğru bir şekilde temizlenmediğinde gözenek görünümü artar. Bu durum ise daha sonrasında sivilce ya da leke gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Genç bir cilt için her zaman temizleme ve nemlendirme rutinlerine dikkat etmekte fayda vardır. Cilt bakımında estetik yollar olsa da her zaman doğal içeriklerden yararlanmayı sevenler adına alternatifler oldukça fazladır.

Hava Kirliliği Nedeniyle Günlük Cilt Temizliği Önemli

Gün içerisinde sürekli dışarıda olanların, eve geldiklerinde ciltlerini mutlaka temizlemeleri önemlidir. Günlük temizlik rutinine özen gösterilmesi durumunda gözenek ya da sivilce gibi problemler yaşanmaz.
  • Cildin yumuşaması için her gün düzenli bir şekilde nemlendirilmesi de önemlidir.
  • Kuru, yağlı ya da karma ciltler için nemlendiriciler ise farklılık gösterir.
  • Cilt tipine uygun ürünlerden yararlanmak, kısa süre içerisinde etki gösterebilmesi açısından önemlidir.
  • Yaşam tarzı cildi nasıl etkiler? Araştırmasında olanların ise her zaman çevresel faktörler ile birlikte yedikleri besinlere de dikkat etmelerinde fayda vardır.
  • Beslenme sayesinde ciltteki sivilce, leke ya da yağlanma problemlerinden kurtulmak çok daha kolaydır.
cilt_nasil_temizlenir-600x334.jpg


Haftada bir maske kullanımı: Cilt gözeneklerinin açılması, derinin alt kısımlarının temizlenmesi ve arındırılması adına maske kullanımı önemlidir. Bu nedenle haftada bir mutlaka maske yapmakta fayda vardır. Ünlülerin güzellik sırları arasında olan maske, bal, mısır unu, pirinç, domates gibi doğal malzemeler ile hazırlandığında etkisini daha fazla arttırır.

Ünlülerin Kullandığı Güzellik Maskeleri Tıklayın !

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları için Tıklayın !

Misel Su Nedir ve Nasıl Kullanılır? Ev Yapımı Misel Su Tarifi Tıklayın !

Cilt Temizleme Maskesi için Tıklayın !
  • Beğen
Reactions: SelinnAkyazi