Cildinizin doğal tabakasının üzerine her gün uyguladığınız yoğun makyaj zamanla ciltte yıpranmaya ve gözeneklerin dolmasına neden olur. Cildinizde oluşan bu etkiyi en aza indirebilmek için ise makyajınızı derinlemesine temizlemeli ve cildi yenileyen bakımları uygulamanız gerekir. Cilt problemleri oluşmaması için ise haftalık ve aylık bakımlarınızı aksatmadan yapmalısınız.

Makyajınızı Çıkarın

Krem ya da su formundaki ürünler ile cildinizde fazla makyajı temizleyin. Yoğun makyajınızı çıkarırken cildinize hafif bir masaj uygulayın. Cildi çizmeyen ürünler kullanın. Pamuk ile temizleyin. Makyaj temizleme mendillerini kullanmak sizin için yeterli olmayacaktır.

Yıkayın

Fazla makyajı temizledikten sonra cildinizi özel bir yıkama ürünü ile yıkamalısınız. Kalan makyaj kirlerinden bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Mutlaka Tonik

Uzun saatler cildinizde kalan makyaj ürünleri gözeneklerde birikir. Gözeneklerde siyah nokta oluşmasını engellemek için tonik uygulamayı ihmal etmeyin.

Bakım Yağı

Cildinizde oluşan yorgunluğu onarmak için yenileme özelliğine sahip cilt yağları kullanın. Cildiniz siz uyurken kendisini yenilemiş olur.

Sonraki Makyaj İçin

Cildinize makyaj bazı uygulamak fondöten ve kapatıcı gibi cilt ürünlerinin gözeneklere dolmasını engeller. Mutlaka kaliteli bir makyaj bazı kullanın.

Seçtiğiniz makyaj malzemelerinin organik olmasına dikkat ettiğinizde cildiniz en az derecede hasar görmüş olur.

Makyaj için kullandığınız fırça ve süngerleri düzenli olarak temizleyin.