Her ilişkimde terk edilen taraf ben oluyorum! diyorsanız muhtemel terk edilme nedenlerinizi sıraladık.

İlişkilerin devamlılığını sağlamanın temeli karşılıklı sevgi ve zaman ayırabilmektir. Sevgiliniz başlarda sizi gözünden bile sakınırken bir süre sonra ilgi eksikliği başlar ve sonucunda sizi terk eder. Bazı kadınların yaşadığı devamlı terk edilme sorunu yeni bir ilişkiye başlarken güvensizlik sorunu yaratabilir. Yeni başladığı ilişkide tekrar karşı tarafı kaybetmemek için yanlış davranışlar sergileyebilir. İşte her ilişkinizde terk edilmenize neden olmuş olabilecek davranışlar burada.

Özgüven Eksikliği

Erkekler kendine güveni olmayan ve o gidince kendisini perişan eden kadınlardan hoşlanmazlar. Kendini ifade edebilen, bulunduğu ortamda ben buradayım diye düşündüren kadınları kaybetmekten korkarlar.

Aşırı Fedakar Olmak

Toplum genelinde birçok kadın hayatındaki kişi için kendi hayatından, ideallerin, kariyerinden vazgeçebiliyor. Bu durumu gören erkek kadının ona bitmeyecek bir sevgi ile bağlı olmasından başlarda hoşnut olsa da bir süre sonra bu fedakarlıkları görmeyebilir.

Kaçan Kovalanır Taktiği

İlişkilerde olmaması gereken ama çoğu zaman mecburen uygulanabilen bir taktiktir. Sevgili yacda eş olduktan sonra tamamen size sahip olmasına izin vermeyin. Az da olsa sizi kaybetme korkusu yaşamasına izin verin. Elbette bu durumun ilişkinizin akışını bozmasına izin vermeyin.

Kendi Hayatından Vazgeçmek

Bu hayatın size ait olduğunun farkına varmalısınız. İlişkinize göre hayatınızda değişiklikler yapabilirsiniz. Sevgiliniz için tamamen hayatınızı değiştirmeyin. Sosyal çevrenizden sadece o istiyor diye kopmayın.

Onsuzda Mutlu Olacağınızın Farkında Olsun

Bir erkek sizi terk ettiğinde onsuz yapamayacağınızı düşünmemelidir. İlişkinizde çok mutlu olsanız da onsuzluğa alışabileceğinizin farkında olmalıdır.