Bakımlı kadın, kendisine özen gösteren, giysi, saç ve makyajı ile uyumlu olan ve yaşına uygun bir stile sahip olan kadındır. Cildinde kusur varsa çok iyi saklamayı başarır. Siz onun cildindeki sorunlu bölgeyi ilk bakışta fark edemeyebilirsiniz. Giydiği tüm kıyafetler ona yakışır. Onun üzerinde görüp aldığınız elbise sizde aynı şıklıkta durmayabilir. Tüm bu noktaların en önemli çıkış yolu ise bu kadınlar kendilerini ve vücutlarını çok iyi tanır.

Her zaman çekici ve güzel görünen kadınlarında elbette ki kusurları vardır. Ayna karşına geçtiklerinde bu özelliklerinin farkında olurlar. Ciltlerinin parlamadığı günlerde nasıl bir makyajın onlara yakışacağını öğrenmiş olurlar. Sezonun modası olduğu için bir elbiseyi satın almazlar. Sadece ona yakışıp yakışmayacağına bakarlar. Saçlarının her zaman bakımlı olmasının en önemli nedeni ise saç yapılarını çok iyi tanırlar. Yüz hatlarına yakışacak en güzel modeli keşfetmişlerdir. Saç tipine uygun olan saç modellerini tercih ederler. Onlar için en uygun bakımlara sadece kendi vücut özelliklerine göre karar verirler.

Güzel ve bakımlı kadın olmak zor değil. Tek yapmanız gereken aynanın karşısına geçin ve kendinizi tanıyın. Size hangi renkler, hangi saç modelleri ya da hangi bakımlar uygundur bunlara karar verin. Bu bakımları da düzenli olarak uygulamayı unutmayın.