İlişkilerinizde yaşadığınız sorunların nedenini bir türlü bulamıyor musunuz? Ya da her ilişkinizde benzer nedenlerden dolayı terk ediliyorsanız aile geçmişinize göz atmanız sizin için faydalı olabilir.

Dünyaya geldiğimizden itibaren bilinç altında ailelerimizin davranışlarını doğru kabul etmeye meyilli oluyoruz. Hassas olan çocuklar anne ve babaların onlara karşı davranışlarını doğru kabul etmeye başlıyor. Huzursuz aile yapısındaki çocuklar ilerleyen dönemlerde kendi ilişkilerinde de sorun yaratabiliyor. Bu durumun tam tersi de gerçekleşebiliyor. İlişkideki huzuru bozmamak için uzun süre fazla fedakarlık yapıp karşı tarafı kaybedebiliyor.

Çocukluk dönemlerinde anne ve baba arasındaki iletişim rol model alınıp bilinçaltına kaydediliyor. Onların doğru kabul edilen ilişkisi sonraki süreçlerde benzer kişiler ile ilişki kurulmasına neden olabiliyor. Fedakar yapıdaki anneye sahip olan erkek karşısından da aynı fedakarlıkları gösterebilecek bir kadın arayışında olabiliyor. Sinirli bir babaya sahip olan kadın ise karşısındaki insanın normal sayılabilen bir sinirlilik haline katlanmak istemiyor. Aile ortamında fikirlerine önem verilmeyen çocuk ilerleyen süreçlerde fikirlerini ifade etmekte zorlanıyor ya da kendisini ifade edebilmek adına farklı yöntemlere başvurabiliyor.

Kişilerin ilişkilerindeki sorunlarının nedeni aile geçmişleri olabilir. Bu durumu kendi başınıza objektif olarak değerlendirmeniz ise zordur. Sizde nedenin bu olabileceğini düşünüyorsanız uzman yardımı almayı ihmal etmeyin.