Sağlıklı, huzurlu ve uzun süreli bir ilişki yaşamak için ilişkide empati neden gereklidir? Sorunların çözülmesi ve eşlerin birbirlerini anlayabilmesi için gerekli olan altın kural empatinin önemini sıraladık.

İlişkilerde empati olaylara sadece kendi açınızdan değil, hayatınızdaki insanın duygu ve düşüncelerini de hesaba katarak düşünmenizi sağlar. Olaylara geniş bir yelpazeden bakabilmenizi sağlayan empati, huzurlu ve anlayışın olduğu bir ilişkinin temel taşıdır.

Zorlu yaşam koşulları, ev ve iş hayatı, sosyal hayatta var olabilme çabası ile ilişkiler çıkmaza girebilir. Burada ilişkiyi kurtarabilmek için empati kavramının dengeli bir şekilde oluşturulması gerekir. Empatinin kendinize haksızlık olmadığını ancak sınırları aşan fedakarlıklarında empati olmadığının farkında olmanız gerekir.

İlişkilerde sorun çıkmasına neden olan en önemli etkenler ilgisizlik, kıskançlık, tarafların hal ve hareketleridir. Peki ilişkinizi sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için nelere dikkat etmelisiniz. Sorunlarınızı çözebilmek için ilk olarak bunun nedenini ve karşınızdaki insanın neden böyle davrandığını analiz etmeniz gerekir. Bunu anlayabilmek için onu gözlemleyin ve sonuca varamadıysanız sakin bir şekilde konuşmayı deneyin. Tartışmaların en önemli anında sakin bir şekilde konuşma çabanız sonuçsuz kalabilir. İki tarafında sakinleşmesini beklemek en doğru sonucu almanız yardımcı olacaktır.

Empati yeteneğinizin gelişmesi için insanları gözlemleyebilirsiniz. İnsanların hangi davranışı, hangi duygu ile yaptığını anlamaya çalıştığınızda daha sağlıklı aşk ve insan ilişkilerine sahip olabilirsiniz.