Güven kavramı ikili ilişkilerin sağlıklı ilerlemesi ve uzun ömürlü olmasını sağlayan temel noktadır. İlişkilerde güven nasıl sağlanır? Mutlu bir ilişkinin sırrı olan güven kavramını pekiştirmek için dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

İlişkilerde Güven Nasıl Sağlanır?

İlişkinizde güven sorunları oluşması sancılı bir döneme girdiğinizin işaretidir. Çözüme kavuşmayan güven sorunları ilişkinin zaman içinde kendisini bitirmesine neden olabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ilişkide nasıl güven sağlayabileceğinizi paylaşıyoruz.

iliskide_guven_nasil_saglanir.jpg


Tutarlı Olun

Aldığınız kararlarda tutarlı olmak karşınızdaki insanın siz güvenmesini sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Davranışlarınızda tutarlı olmak karşınızdaki kişinin size güvenebilmesini sağlayan en önemli etkenlerden biridir.

Dürüst Olun


Yalan söylemek ve siz bunu itiraf etmeden yakalanmanız bir ilişkiyi bitirmek için yeterli olabilir. Doğru söylemeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Küçük ve masum olarak gördüğünüz yalanların sonuçları ağır olabilir.

Kendinize Güvenmeyi Öğrenin

Özgüven sahibi insanlar genellikle daha güven verici olarak görülür. Kendinizden emin ve ne istediğini bilen biri iseniz insanların size güvenmesi daha kolay olacaktır.

Adaletli Davranın

Sosyal hayatınızdaki tüm insanlara adaletli davranmayı alışkanlık haline getirin. Bu karşınızdaki kişinin size daha kolay güvenebilmesinde önemli bir adımdır.

Konuşun

İlişkinizdeki tüm sorunları sakin bir şekilde konuşmayı alışkanlık haline getirin. Kavga ve tartışmalarda önemli konulara girmekten kaçının. Kullandığınız kelimelerin karşınızdaki kişide nasıl bir tepki yaratacağını düşünün.