Sorunların aşılamadığı ilişkiler bitmeye mahkum oluyor. Peki ilişkileri bitiren temel nedenler nelerdir? İlişkinizde yol ayrımına neden olan ve emeklerinizin boşa gittiğini hissettiğinizde kaçınılmaz son olan ayrılık nedenlerini sıraladık.

Birbirine aşık olan iki insan aradaki bazı sorunları çözemeyip ayrılma kararı alabiliyor. Zaman ve emek harcadığınız ve uzun zaman geçirdiğiniz ilişkinizde bu sorunlar varsa tehlike çanları çalıyor olabilir. İşte ayrılığa neden olan o en önemli etkenler ve sorunlar.

iliskiyi_bitiren_nedenler.jpg


En Sık Görülen Ayrılık Nedenleri

İletişim Kuramamak

İki insan birbirini seviyor olabilir ancak ilişkinin devam edebilmesi için güçlü bir iletişim olması gerekir. Son dönemde birbirinizi anlamamaya başladıysanız ve birlikteki zaman geçirme çabanız yoksa ilişkiniz kısa süre içinde çıkmaza girebilir.

Aşırı Kıskançlık

Kıskançlık her ilişkide olabilen bir duygudur ancak partnerlerden birinin sosyal hayatının kısıtlanmasına neden olabilen bir kıskançlık ilişkiyi bitirme nedeni olabilir. Aşırı kıskançlığın önemli bir sorun olduğunu unutmayın ve görmezden gelmeyin.

Ortak Beklentiler İçinde Olmamak

Hayata bakış açınızın farklı olduğu biri ile ortak bir noktada buluşmanız zor olabilir. Bu konuda en sık karşılaşılan sorun ise evliliktir. Taraflardan biri evlenmeyi istemiyorken diğerinin bu konuda aşırı ısrarcı olması ilişkide büyük tartışmalara ve ayrılığa neden olabilir.

Değiştirmeye Çalışmak

İlişkinin başında yaşadığınız yoğun aşk duygusu ile onun her özelliğini kabul etmiş olabilirsiniz. Zaman içinde değişmesini istediğinizde karşınızdaki insanın bir yetişkin olduğunu unutmamanız gerekir. Tarafların sürekli karşısındaki insandan değişmesini beklemesi ayrılık ile sonuçlanan olaylara neden olabilir.

Aşkın ve Saygının Tükenmesi

İlişkide aşılamayacak en büyük sorunlardan biri aradaki aşkın ve sevginin tükenmesidir. Karşınızdaki kişiye aşkınız bittiyse ve artık heyecan duymuyorsanız ilişkide en küçük sorunlar aşılamaz hale gelecektir. Saygı bir ilişkide olması gereken en önemli kavramlardan biridir. Size ya da sevdiklerinize saygı duymayan biri ile uzun süre devam edemeyeceksinizdir. Önemli bir konu olan saygısızlık başladığını hissettiğinizde kısa süre içinde onu uyarmanız gerekir.