Saçlarınızda renk değişikliği yapmak için hayatınızda ilk kez saçlarınızı boyatmak istiyorsanız bilmeniz gerekenler var. İlk defa saç boyatanların bilmesi gerekenler nelerdir? Saçlarınızın yıpranmasını engellemek için neler yapmanız gerekir?

Saçlarınızın doğal rengini değiştirmek istiyorsanız boyalı saç bakımı hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Yıpranmaların ve çabuk kırılmaların önüne geçebilmek için mutlaka yapmanız gereken boyalı saç bakımlarını sıraladık.

ilk_defa_sac_boyatma.jpg


İlk Defa Saç Boyatıyorsanız

Boyayı seçerken kendi ten ve göz renginizi dikkate almanız gerekir.

İnce telli ve çabuk kırılan saçlarınız varsa renk açıcı kullanmadan kendi saç renginizden birkaç ton koyu olan renkleri tercih edebilirsiniz.

Kuaförünüzün işinde usta olduğundan emin olmalısınız.

Boyaya alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız saçınızın küçük bir bölgesinde deneme yapmanız gerekir.

İlk boyama uygulamalarında dipten boya yaptırmayı düşünüyorsanız uzmandan yardım almak en doğru seçim olacaktır.

Boya öncesi çeşitli bakım yağı ve maskeler ile saçlarınızı güçlendirmeniz gerekir. Badem yağı, susam yağı, saf zeytin yağı ya da argan yağı içeren ürünler ile saçı nemlendirmeniz boyanın kurutucu etkisinden korunmanızı sağlayacaktır.

Renk tercihlerinde büyük değişimlerden kaçının. Saçınızı beğenmediğinizde kısa süre içinde değiştirebileceğiniz bir renk olmasına özen gösterin.

Kullandığınız ürünlerde "boyalı saçlar için" yazısı olmasına dikkat edin. Bu ürünler saç renginin daha uzun süre korunmasına yardımcı olur.

Saçlarınızda yoğun kuruma varsa haftalık nemlendirici maske kullanmayı ihmal etmeyin.

Saçlarınızı boyatmak istiyorsanız https://www.kadinlarkulubu.com/forum/makaleler/2018-kis-sac-renkleri-modasi.821/ göz atabilirsiniz.