Instagram paylaşımlarınızın akıl sağlığınızla ilgili verdiği ipuçları duyunca çok şaşıracaksınız hanımlar! :)

Biliyoruz ki çoğunuz için Instagram en sevdiğiniz sosyal medya uygulamalarından biri. Instagram sayfanıza bi göz gezdirmeden güne başlamayanlar da olabilir. İşte bu konuyla ilgili olarak bu yazıyı okumanızda fayda var.

Instagram hesabı olup sürekli fotoğraf paylaşımı eğilimi olanları 3-5 dakikalığına buraya alalım. Uzmanlar bu konuyla ilgili olarak ilginç bir araştırma yapmış bize de paylaşmak düşer :)

Şimdi birlikte araştırmaya göz atalım.
instagram-paylasimlariniz-akil-sagliginizla-ilgili-neler-soyluyor-1.jpg


Instagram Paylaşımlarınız Akıl Sağlığınızla İlgili Neler Söylüyor?

Instagram hesabınızda paylaştıklarınızın her birinin anlamı var. Hele ki fotoğraf paylaşımlarınız öyle 5-10 tane değil de 100’e yakınsa akıl sağlığınızla ilgili birtakım ipuçları verebiliyor. Yani paylaştıklarınız sadece fotoğraf değil çok daha fazlasını ifade ediyor haberiniz olsun.

Instagram hesabı kişisel tercihlerinizi ön plana çıkaran bir yer olduğundan dolayı her paylaşımınız psikolojinizle ilgili ipuçları veriyor.
instagram-paylasimlariniz-akil-sagliginizla-ilgili-neler-soyluyor-3.jpg


Bu sonuca nasıl mı varıldı?

Bu inceleme 40 bin fotoğraf analiz ederek ortaya çıkarıldı. Araştırmaya göre depresyonda olanlar ya da depresyona meyilli olanlar çok paylaşımda bulunuyor. Paylaşımlarınız sizin ruh halinizi yansıttığı için depresyon durumunuzu da ortaya çıkarıyor.

Eğer koyu ve gri renkli fotoğraf paylaşımınız ağırlıktaysa bu sizin psikolojik sorunlarınız olduğunu gösteriyor. Bu nedenle Instagram’da en sık kullandığınız filtre “Inkwell” oluyor. Ruh hali karmaşık durumda olanlar sağlıklı kullanıcılara göre daha az filtre kullanıyor. Kullanılan filtreler ise fotoğrafı karartmak amaçlı oluyor.
instagram-paylasimlariniz-akil-sagliginizla-ilgili-neler-soyluyor-2.jpg


Psikolojik sorunları olmayan sağlıklı Instagram kullanıcıları ise “Valencia” filtresinde olduğu gibi fotoğrafların rengini açıyor. Depresif kişiler Instagram paylaşımlarında daha çok yüz hatlarını içeren fotoğraflar paylaşıyor. Sağlıklı kişiler ise bunun aksine bedenleri ön plana çıkaran fotoğraf paylaşımlarında bulunuyor.

Sizin bu araştırmayla ilgili yorumlarınızı çok merak ediyoruz :)

Editör: Neşe Akbaş