Günümüz ilişkilerinin birçoğunun internet üzerinden gerçekleşen tanışmalar ile başlamış olduğu bir gerçek. Peki internette tanışıp sevgili olunur mu? Doğru mu? ya da güvenilir mi?

Milenyum çağında internette günlük hayatımızın önemli bir parçası haline gelmişti. Şimdilerde ise sosyal medya hesaplarımızı günde yüzden fazla kontrol etme isteği duyuyoruz. Tüm bunlarla birlikte internet hayatımızın bu kadar içinde yer alırken özel hayatımıza da dokunması normal olarak görülebilir.

sosyal_medya_sevgili_ask_evlilik.jpg

İnternet üzerindeki tanışmalardan başlayan ilişkiler ilk etapta yanlış olarak algılanabilir ancak oldukça yaygınlaşmış bir oluşum haline geldi. Özellikle arkadaşlık sitelerini gerçek ismi ya da oluşturduğu sahte bir kimlikle kullanan çok fazla insan var. Peki internet aracılığı ile bir ilişkiye başlamak ne kadar güvenli?

İlk olarak daha önceden tanıdığınız ancak sohbet etme fırsatı yakalayamadığınız biri ile size tanışma fırsatı çıkmış olabilir. Bu açıdan internetin faydaları görmezden gelinemez.

İnternetten biri ile tanıştığınızda karşınızdaki insanın gerçekte öyle olup olmadığında ilk dönemde emin olamazsın. Bireysel tanışmalara oranla daha temkinli adımlar ile ilerlemek bilgi güvenliğiniz konusunda size yardımcı olabilir. Buluşmak ya da sevgili olmak için acele etmenize gerek yok. Özellikle farklı bir şehirde yaşayan biri ise bu süreyi uzatabilirsiniz.

Yeni tanıştığınız kişi ile ilişkiye başladınız ancak hala görüşmediyseniz orada bir sorun olabileceğinden şüphelenmeniz gerekir. Gerçek bir ilişki için görüşmek, birlikte zaman geçirmek, ortak anılar biriktirmenin gerekli olduğunu unutmayın.

İnternetten biri ile tanıştığınızda onun hakkında çok önemli bir işaret olmadığı sürece kesin yargılara varmanız doğru olmayabilir. Kendi güvenliğiniz buluşmadan önce dikkatli olmanızda yarar vardır.