Saçlarınıza düzenli maşa ve düzleştirici gibi işlemler uyguluyorsanız onarıcı bakımları ihmal etmemeniz gerekir. Isı işlemi gören saçlara özel ev yapımı koruyucu maske tarifi hazırladık. Bu maske ile saçlarınızın ısıdan kırılmasını ve zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Saçlarınızın yüksek ısıya maruz kaldıktan sonra çabuk kırılır ve mat bir görünüm oluşur. Saçlarınızı onarabilmek için ısıya karşı koruyan ve saç tellerini besleyen maskelere ihtiyacınız vardır. Saçlarınızın her zaman bakımlı görünmesini sağlamak için evde düzenli olarak bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

isi_islemi_goren_sac_bakim_maskesi.jpg


Isıdan Hasar Gören Saçlar İçin Onarıcı Maske

Yarım muz

1 tatlı kaşığı bal

2 çorba kaşığı susam yağı

2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı

Muzu blender ile püre haline getirin. Bir kabın içine alın susam yağı ve hindistan cevizi yağı ile karıştırın. Balı ekleyin ve homojen bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Saçlarınız çok uzunsa birer çorba kaşığı susam yağı ve hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.

Makseyi saç kök ve uçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı sarın ve 1 saat bekletin. Normal bir şekilde şampuanlayın.

Muz parçalarının tamamen akması için saçınızı duşta tarayabilirsiniz.

Bu maskeyi saçlarınıza haftada en az 1 kez uygulamanız gerekir. Susam yağı saçların ısıdan korunması sağlayan doğal bir üründür. Bal ve muz saça parlaklık kazandırır. Hindistan cevizi yağı ise saçın beslenmesini ve yenilenmesi sağlar. Protein desteği sağlar.

Saçlarınızda kırılmalara neden olmamak için saçınızı düzleştirmek istiyorsanız Saça zarar vermeden maşa ve düzleştirici nasıl yapılır? yazımıza göz atabilirsiniz.