Karma ciltlerin en belirgin özellikler T bölgesinde yağlanma ve yanaklarda ise kuruluk olmasıdır. Tüm yüze uygulanan tek maskeler bu cilt tipleri için genellikle uygun olmaz. Yağ içeren maskeler cildi nemlendirirken sivilce oluşumuna da zemin hazırlayabilir. Bu ciltlerin günlük ve haftalık bakımları nasıl olmalıdır ve nelere dikkat edilmelidir.

Karma Cilt Bakımın Püf Noktaları

Cildinize tek maske uygulamayın. Yağlı ve kuru bölgeler için iki ayrı maske kullanmaya özen gösterin.

Makyaj öncesi yanak ve alnınıza daha yoğun, yağlı bölgelere ise daha ince yapılı nemlendiriciler uygulayın.

Kullandığınız makyaj malzemelerinin su bazlı olmasına özen gösterin. Yağlanmayı azaltan fondöten kullanımına özen gösterin.

Cildin günlük bakımında normal ciltler için üretilen yüz temizleme ürünlerini kullanabilirsiniz.

Gözenek küçültme ve siyah nokta oluşumunu engelleyen ürünleri haftada birkaç defa düzenli olarak kullanın.

karma_cilt_bakimi_nasil_yapilir.jpg


Cildinizde sivilcelenme sorununa karşı kullandığınız ürünleri sadece sivilcelerde kullanın. Bu ürünler yüksek kurutucu etkiye sahiptir. Yanak bölgenizde kuruluk varsa pul pul dökülmelere neden olabilir.

Gün içinde burun ve alın bölgenizde oluşan yağlanmayı engellemek için makyaj öncesi yağ dengesi sağlayan tonik kullanabilirsiniz.

T bölgesine kil maskesi uygulamak yağlanmayı azaltmanıza yardımcı olabilir.

Yanaklarınızdaki kuruluk için makyaj öncesi cilt bakım yağlarını kullanabilirsiniz. Bu uygulama cildin aydınlatılmasını sağlayacaktır.

T bölgesindeki siyah noktalar için siyah nokta bantlarını kullanabilirsiniz.

Karma ciltlerin göz çevresi genellikle kurudur. Nemlendirme özelliği yüksek olan göz çevresi nemlendiricisini günlük olarak kullanın.

Ciltteki yağ üretimin dengelenmesini sağlamak için taze sebze ve meyve tüketimine ağırlık verin. Yeterli su tüketimine özen gösterin.