Saçtaki kepekler kadın ve erkek için ortak saç problemleri arasında yer alır. Kepeği yok eden 10 doğal çözüm ile saç köklerinin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Hoş görünmeyen kepek soruna bitkisel yöntemlerden yararlanabilirsiniz.

Kepeği yok eden 10 doğal çözüm


Kepek kafa derisinin tahriş olması ile oluşan beyaz döküntülerdir. Estetik açıdan rahatsız edici kepek sorunu genellikle yağlı saç tiplerinde ortaya çıkar. Doğal yöntemleri kullanarak bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Saçta Neden Kepek Olur?


Kafa derisinde kuruluk,

Egzama,

Saç ürünlerinin alerjiye neden olması,

Saç derisinin iyi temizlenmemesi kepek sorunlarının temel nedenleri arasında yer alır.

Kepeği yok edebilmek için evde uygulayabileceğiniz bitkisel tedavi yöntemleri bulunur. Saç derinizin sağlığına kavuşması için bu malzemelerin düzenli kullanılması gerekir.

cay_agaci_yagi_kepek_tedavisi.jpg


Çay Ağacı Yağı


Son yıllarda cilt bakımlarının popüler ürünü haline gelen çay ağacı yağı kepek şampuanlarının içinde kullanılır. Sizde kepek karşıtı maskelerinizin içine ekleyebilirsiniz. Şampuanınızın içine birkaç damla damlatabilirsiniz.

limon_kepek.jpg


Limon

Kafa derinize en az 2 yemek kaşığı limon suyu ile masaj yapabilir ya da 1 çay kaşığı limon suyu ve bir bardak su ile saçınızı durulayabilirsiniz.

Limon yöntemini kuru saça sahip olan kişilerin dikkatli kullanması gerekir. Saçta kuruluk ve renginde açılma yaratabilir.

Karbonat


Kuru haldeki karbonatı saç derinize uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra saçlarınızı fırçalayın ve şampuanlayın. Karbonat saçtaki mantar ve enfeksiyonlar ile mücadele eder. Saç köklerindeki kimyasal maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Şampuan ile karıştırıp saçınızı yıkayabilirsiniz.

Neem Yağı


Çay ağacı yağı ile benzer özelliklere sahiptir. Neem yağını şampuanınız içine bir miktar ekleyebilirsiniz. Neem yağını saç derinize doğrudan uygulamayın. Yoğun yapısı cildin tahriş olmasına neden olabilir. Maske olarak uygulamak isterseniz hindistan cevizi yağı, jojoba yağı ve neem yağını karıştırın. 20 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayın.

Hindistan Cevizi Yağı

Kepek sorunundan kurtulmak için maske olarak kullanabilirsiniz. 3 çorba kaşığı hindistan cevizi yağını saç köklerinize maske halinde kullanabilirsiniz.

Tuz

Saçtaki ölü derilerden kurtulmak için uygulayabileceğiniz doğal bir yöntemdir. Şampuanlama öncesi saç köklerinize uygulayın ve birkaç dakik bekledikten sonra fırçalayın. Vakit kaybetmeden saçlarınızı şampuanlamanız gerekir.

aloe_vera_sac_kepegi.jpg


Aleo Vera


Ciltteki tahrişi ve kaşıntıyı engellemek için uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Maske halinde tüm saçınıza aleo vera jeli uygulayabilirsiniz. Saç derisinin yatıştırılmasını sağlar.

Sarımsak

Sarımsak anti-mantar özelliğe sahip doğal bir üründür. Saç derisindeki mantarların tedavi edilmesini sağlar. Saç köklerinin beslenmesini sağlar. Maske halinde kullanmak isterseniz sarımsağı ezin ve bir kaşık bal ile karıştırın. Saç köklerine masaj ile uygulayın. 30 dakika sonra saçlarınızı yıkayın.

Zeytin Yağı


Saç kepeğinin bilinen en eski tedavileri arasında yer alır. Akşam yatmadan önce saç köklerinize maske olarak uygulayın. Bone ile saçlarınızı sarın. Sabah uyandığınızda saçınızı yıkayabilirsiniz.

Isırgan Otu

Etkili bir kepek tedavisidir. Kuru ısırgan otunu alın ve kaynatın. Saçlarınızı ılık haldeki ısırgan otu ile yıkayın.

Ek Bilgi


Burada yer alan doğal ürünleri uygulamaya başlamadan önce kepek sorununun neden kaynaklandığını öğrenmeniz gerekir. Doğal ürünlerin etki etme süresinin uzun olabileceğini unutmayın. Kullandığınız ürünleri en az 3 defa tekrarladıktan sonra istediğiniz etkiyi almaya başlarsınız.

kaynak: https://www.healthambition.com/natural-remedies-dandruff/