Kepek sorunu yaşayanların saç derisinde bulunan yağ zaman içerisinde bakteri üretir. Hassas bir hale gelen saç derisi daha fazla kepek üretmeye başlar. Kepek sorunu ile başa çıkabilmek için uygun kepek şampuanı kullanımını ihmal etmeyin. Düzenli olarak saç derinize detoks uygulayın.
kepek_hint_yagi.jpg


Hintyağı yağının önemli bileşenlerinden biri olan ricinoleic asit'in anti mikrobiyal özellikleri vardır ve bu özellik hintyağına kepekli bakterileri öldürme özelliğini kazandırmaktadır. Kafa derisini seboreik dermatit gibi kepek ve kepek enfeksiyonlarına yol açan mikrobik ve mantar enfeksiyonlarından korur. Omega-9 yağ asitlerinin yüksek içeriğinden dolayı mükemmel bir nemlendiricidir. Bu yağ nemi saça hapseder ve uzun süre saçınızın doğal nemi ile kalmasını sağlar. Hint yağı, mineral yağlar, omega-6 yağ asitleri ve vitamin E gibi besin maddeleri ile kepek ile savaşır.

Hint yağını haftada bir ya da iki defa badem yağı yada saf zeytinyağı ile eşit ölçülerde karıştırıp uygulayabilirsiniz. Saçınızda 1 saat bekletin. Sonrasında kepek şampuanı ile yıkayın. Hint yağını saçınıza düzenli uygulamayı unutmayın.