Geçmişi Osmanlı dönemine dayanan bindallılar kına gecelerinin vazgeçilmezidir. Kına gecesi kıyafetleri 2019 senesinde de geleneksel ve modern olarak ikiye ayrılır. İpek, kadife ve atlas kumaştan yapılan bindallılar yoğun olarak kırmızı renkte tercih edilse de mor, altın sarısı, yeşil ve mavi renklerde de seçilebilir. Kına gecesi kıyafet modelleri içerisinde bindallılar artık modern kesimlere sahiptir.

nisan_bindalli_kaftan_secimi_modelleri-1.jpg




Bindallı ve Kaftan Seçimi Nasıl Yapılıyor?
Sade abiye modelleri içerisinde bindallılar tek parça modeller olarak bilinse de artık iki parça halinde de alınabilir. İçlik, üst gömlek ve şalvar gibi parçalardan da oluşan bindallılar özellikle Anadolu’nun iç kesimlerinde çok kullanılır. Bindallı seçerken şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Bindallı seçiminizi yaparken ayakkabıya da önem vermelisiniz. Genelde babet gibi daha rahat ve uyumlu parçalar seçmeniz gerekir.
  • Renkli ve işlemeli baş örtüleri de vazgeçilmez aksesuarlardandır.
  • Taşlı ve sallantılı tokalar ya da taçlar da tercih edilir. Kına gecesinde ne giyilir sorusu için geleneksel aksesuarlara ve başlıklara bakabilirsiniz.
nisan_bindalli_kaftan_secimi_modelleri-3.jpg


Kına Yakarken Kaftanlarınızı Üzerinize Geçirin
Farklı abiye elbise modelleri içerisinde yer alan kaftanlar kına organizasyonunun tamamında giyilmeyen elbiselerdir. Kaftan sadece kına töreninde geline kına yakılmadan önce giyilir. Sonrasında gelin tekrar abiye elbisesini ya da bindallıyı üzerine geçirir. Türk adetlerini en iyi şekilde yansıttığı için gelinlerin çoğu kına gecelerinde kına yakılırken kaftan giymeyi tercih eder. Kaftanlar genelde kırmızı tonlarında olur ve altın işlemeleri, boncuk detayları vardır.

nisan_bindalli_kaftan_secimi_modelleri-4.jpg




Geleneksel Kına Kıyafeti mi Modern Kına Kıyafeti mi? Tıklayın !
Kına Gecelerinin Yeni Gözdesi Hint Kıyafetleri 2018 Hint Sarileri Tıklayın !