Hollywood ünlülerinin aylarca hazırlandıkları kırmızı halı makyajınız sizde özel günlerinizde kullanabilirsiniz. Kırmızı halı makyajı nasıl yapılır? Göz ve dudak makyajında dikkat edilmesi gerekenler ve püf noktaları nelerdir?

Kırmızı Halı Makyajı Nasıl Yapılır?


Kırmızı halı tüm dünyanın ilgiyle izlediği ödül törenlerinin vazgeçilmez geçitlerine ev sahipliği yapar. Tüm dikkatleri üzerine çekmek isteyen kadınlar, kıyafetleri saç makyajları ile aylar öncesinden bu güne özenle hazırlanır. Peki sizde profesyonel makyaj sanatçılarının özenle tasarladığı kırmızı halı makyajını özel günlerde nasıl uygulayabilirsiniz?

kirmizi_hali_makyaji (1).jpg


Kırmızı Halı Makyajının Püf Noktaları

Ten Makyajı

Cildinizin pürüzsüz bir görünümde olması gerekir. Porselen gibi bir cilde sahip olmak ve fotoğraflarda cildinizde fondöten görünümü olmaması için fotoğraf ışıklarına karşı koruma görevi gören ürünleri tercih edebilirsiniz. Ağır yapılı ürünler yerine tüm cilt tonunuz ile uyumlu fondötenleri kullanmanız gerekir.

Göz Makyajı

Bakışlarınızı vurgulamak göz makyajının en önemli adımı olacaktır. Renk karmaşası yerine koyu renkli göz kalemlerini kullanabilirsiniz. Dudaklarınızda canlı ve dikkat çekici renkler kullanmak istiyorsanız göz makyajınızda yumuşak renklere yer verebilirsiniz.

Eyeliner ve maskaranızın kusursuz görünmesi göz makyajının ikinci adımıdır. Gerekiyorsa takma kirpik kullanabilirsiniz.

kirmizi_hali_makyaji (2).jpg


Aydınlatıcı ve Kontür

Son beş yılın vazgeçilemeyen makyaj trendi olan kontür ve aydınlatıcı makyajınızın kusursuz bir görünümde olmasına yardımcı olur. Doğru kontür teknikleri ile yüzünüzde memnun olmadığınız alanlarda değişimler yaratabilirsiniz. Size tavsiyemiz ise kendinize en uygun kontür tekniklerini bulmanız olacaktır.

Allık

Allık seçiminizi cilt renginize ve makyajınıza uygun olan doğal tonlardan yana kullanmalısınız. Abartılı allık yerine doğal geçişli allık yüzünüzün daha genç ve taze görünmesini sağlayacaktır.

kirmizi_hali_makyaji (3).jpg


Dudak Rengi

Göz makyajınızda yoğunluk varsa dudaklarınızı daha sade tonlardaki rujlar ile renklendirebilirsiniz. Açık pembe ya da nude tonlar son yıllarda kırmızı halının en çok tercih edilen renkleri arasında yer alıyor.

Kırmızı rujlar ise vazgeçilmeyen renk olarak kırmızı halıda her yıl en sık görülen renklerin başında geliyor. Sizde özel davetlerde kırmızı ruj kullanmak istiyorsanız dudak renginize en uygun kırmızıyı bulmanız gerekiyor.