Cildi yenileme özelliği bulunan ve tazeleyen meyve maskeleri yapmak ister misiniz? Mevsime uygun ve koruyucu içermeyen kış meyvelerinde cilt maskesi nasıl yapılır? Bu kolay tarifler ile parlak ve pürüzsüz cilde sahip olabilirsiniz.

Meyve maskesi yapmak için bilmeniz gereken önemli bir kurak var. Kullanacağınız meyvelerin mevsiminde ve koruyucu tarım ilaçları içermemesi gerekir. Cildinize uygulayacağınız meyvelerin kabuklarını iyice yıkayın ve soyun. Kabukları ile maske yapmayın.

Kış Meyve Maskeleri

nar_maskesi_cilt_bakimi.jpg


Canlandıran Nar Maskesi

Yarım nar

1 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı

Narın kabuklarını soyun ve kaşıkla ezin. Balı içine ekleyin ve cildinize maske olarak uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.

portakal_maskesi_cilt_bakimi.jpg


İzler İçin Portakal Maskesi


3 yemek kaşığı portakal suyu ( taze sıkılmış olması gerekir)

1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

Portakal suyu ve unu cam kabın içinde karıştırın. Temiz cildinize maske olarak uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi soğuk su ile temizleyin. Mutlaka nemlendirici krem kullanın.

kivi_maskesi_cilt_bakimi.jpg


Sivilceler İçin Kivi Maskesi


1 tane kivi

2 tatlı kaşığı kil

Hazırlanışı

Kivinin kabuklarını çıkarın ve suyunu çıkarın. İçine kili ekleyin ve karıştırın. Cildinize uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Ilık su ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Sivilceli ciltler için uygun olan nemlendirici kremi kullanın.

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları için Tıklayın !
Cilt Delikleri İçin Etkili Cilt Maskeleri Tıklayın !

Yüzdeki beyaz ve siyah noktalara doğal çareler için Tıklayın !