Ayak bakımına kış aylarında yeterince önem verilmez. Bunun sonucunda ayakta mantar ve bakteri oluşumu, yara gibi sorunlar çıkabilir. Kışın ayak bakımı neden önemlidir? Tüm gün kalın çorap ve ayakkabılarla kalan ayaklarınızın da rahatlamaya ve bakıma ihtiyacı vardır.

Kışın Ayak Bakımı Neden Önemlidir?

Ayak bakımı yaz aylarında açık ayakkabı ve terlik giyilmesi sonucu önemsenen ancak kışın gereken özen gösterilmeyen bir konudur. Birçok kişi kış aylarında ayaklarını sadece yıkar ve iyi kurulamadan tekrar çorap giyer. Nemli kalan ve iyi havalanmayan ayaklarda bakteri ve mantar oluşabilir. Kış aylarında ayak ve tırnak sağlığınızın korunması için uygulayabileceğiniz basit bakım önerileri hazırladık.

kisin_ayak_bakimi_nasil_yapilir.jpg


Kışın Ayak Bakımı Nasıl Olmalıdır?


Eve geldiğinizde ayaklarınızın sabunlu sıcak su ile yıkayın. Temiz bir ayak havlusu ile kurulayın.

Pamuklu çoraplar ayakların terlemesini en aza indirir ve hava almasını sağlar.

Epsom tuzu ve sıcak su eklenmiş suyun içinde ayaklarınızın 15 dakika dinlendirin. Bu ayaklarınızın rahatlamasını sağlar ve bakteri oluşumunu engellemenize yardımcı olabilir.

Ayaklarınızda mantar ya da bakteri sorunları varsa bir litre suyun içine bir tatlı kaşığı tarçın ekleyip kaynatın. Ayaklarınızı bu suyun içinde 15 dakika bekletin.

Ayaklardaki terlemeyi engelleyecek ayakkabıların seçilmesi gerekir.

Ayaklarınıza haftalık olarak ayak peelingi uygulayabilirsiniz. Böylece ölü derilerin birikmesini ve enfeksiyona neden olmasını engelleyebilirsiniz.

Diyabet hastalarının ayaklarında sık sık yara oluşabilir ve iyileşme süresi uzun olabilir. Ayak bakımınızı düzenli olarak yapmayı ihmal etmeyin.
  • Beğen
Reactions: arzucolak