Ten renginizin daha beyaz olduğu ve bronzluğun azaldığı kışın nasıl allık kullanılmalıdır? Yaz aylarında kullandığınızdan farklı tonlarda allık seçmeniz makyajınızın daha doğal ve güzel görünmesini sağlar.

Yaz ve kış aylarında fondöten ve allık renginde değişikler olabilir. Sadece ten renginize göre değil cildinizin alt tonunu da dikkate alarak allık seçmelisiniz. Özellikle günlük makyajda doğallıktan hoşlanan kadınların dikkat etmesi gereken allık rengi seçiminizde nelere dikkat etmeniz gerektiğini sıraladık.

Yaz aylarında cildinizdeki bronzluğua göre seçtiğiniz allığınızı doğrudan uygulamak yerine daha açık renkli bir allıkla birleştirip kullanabilirsiniz. Cilt renginizdeki açılmaya göre açık renkteki tonları tercih edebilirsiniz.

Beyaz tenliler açık pembe tonlarını kumral tenliler şeftali tonlarını, esmerler ise bakır ve turuncu tonlarını kullanabilir.

Allık seçiminizde dikkat etmeniz gereken önemli ayrıntılardan biri de allığın yapısıdır. Cilt yapınıza uygun olan allıkları seçmeniz gerekir.

Toz allıklar tüm cilt tipleri için uygundur. Toz allık kullanırken fırçanızın tok ve kıllarının dökülmemiş olmasına özen gösterin.

Kremsi allıkları az makyaj uyguladığınızda canlandırıcı bir etki için kullanabilirsiniz. Krem yapıdaki allıkları kullanırken az miktarda ürün almanız yeterlidir. İyi bir şekilde dağıtmak için elinizi ya da nemli makyaj süngerini kullanabilirsiniz.