Yüzde kızarıklık nedenleri birçok nedene bağlı olabilir. Sivilce, akne, alerji veya kullandığınız kozmetik ürünler. Yüz kızarıklığı için doğal ev yapımı maske tariflerini sizlerle paylaşacağız.

Hassas ciltlerde kan damarları genetik olarak cilt yüzeyine daha yakındır. İnce ciltlerde bu kanlanma gözle görülür. Açık tenli insanların ciltlerinde kan damaları yakın olduğu için pembemsi görülebilir. Cilt kızarıklığını azaltmak için cildi tahriş edici maddelerden uzak durmak gerekir. Parfüm, mentol, nane özleri gibi… Cildi soyan ve kuru bırakan ürünler kullanmayınız. Kil maskeleri hassas ciltler için uygun değildir. Sıcak havalardan kaçınmalısınız kan damaları genişleme yapacağı için yangı yapabilir. Güneş koruyucu krem kullanmalısınız. Çinko hassas ciltler için ugyun bir kimyasaldır.

Kızarık Ciltler İçin Maske Tarifleri

cilt_kizarlikligi_dogal_maske_salatalik_yogurt.jpg


Salatalık Maskesi

Cilt kızarıklıkları için en iyi maske diyebilirim. Cildi sakinleştirir rahatlatır. Salatalığın içinde yoğun su ve vitamin sayesinde cildinizi canlandırır ve nemlendirir. Gelelim tarifimize…

Malzemeler:


1 adet salatalık

1 yemek kaşığı yağsız yoğurt

Nasıl Yapılır?

Blenderda salatalığı güzelce parçalayın. Ve kasede yoğurtla karıştırın. Sulu bir karışım olucak. Daha sonra cildinize pamuk yardımıyla sürebilirsiniz.

cilt_kizarikligi_dogal_maske_tarifi.jpg


Yeşil Çay Maskesi

Cildinizin canlılık ve parıltı kazanması için harika bir maskedir. Antioksidan içeren yeşill çay cilt yaşlanmasına karşıda etkilidir.

Malzemeler
  • 3 adet yeşil çay poşeti
  • Yarım Demlik Su
Nasıl Yapılır?

Suyu kaynatın. Daha sonra yeşil çayı kaynamış suya atın. 10 dakika kadar bekletin. Demini aldıkdan sonra poşetleri içinden çıkarıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Soğudukdan sonra süzmüş olduğunuz bu suyu havluyla ıslatın. Daha sonra havluyu yüzünüzde 4 dakika bekletin. Ve Cildinizi durulayın.


Papatya ve Süt Maskesi Suna Dumankaya Tarifi

Ciltte oluşan kızarıklık için Suna Dumankaya’nın tarifi papatya ve süt maskesidir.

Bir bardak süte 1 tutam kuru papatya ekleyin ve 6 dakika kaynatın daha sonra bir çay kaşığı ile badem yağı ekleyin. Bu oluşan tonik ile her gün yüzünüzü silin. Bu toniği buz dolabında 5 gün saklayabilirsiniz.

Çabuk Kızaran Cildi Yatıştırma Yöntemleri için Tıklayın !
Cilt Rengini Eşitleyen Patates Maskesi için Tıklayın !
  • Kizarik_Ciltler_İcin_Maske_Tarifi.jpg
    Kizarik_Ciltler_İcin_Maske_Tarifi.jpg
    41,4 KB · Görüntüleme: 367
  • Beğen
Reactions: dilarabalci