Manikür ve pedikür işlemlerini evde yapmak isteyenler için önerimiz var. Kolay manikür nasıl yapılır? Evde doğru adımlar ve uygulamalar ile güzellik salonlarına gerek kalmadan kendi manikürünüzü yapabilirsiniz.

Manikürlü tırnaklar estetik açıdan kadınların vazgeçilmezleri arasında yer alır. İster oje kullanmadan tırnak bakımlarını hazırlayabilir isterseniz de oje ile tırnaklarınızı renkli bir hale getirebilirsiniz. Peki evde kolay manikür yapabilmek için hangi adımları izlemeniz gerekir.

Kolay Manikürün Adımları

Sadece sizin kullanmanız gereken bir manikür setine sahip olmanız gerekir. Hijyen açısından ortak manikür eşyaları kullanmamaya özen gösterin.

Tırnaklarını ılık ve sıcak arasında birkaç damla antibakteriyel sabun ya da limon eklenmiş suyun içinde yumuşatabilirsiniz. Ortalama 10 dakika yeterli olur. Hassas tırnaklarınız varsa 7-8 dakika sizin için ideal olacaktır.

ojeli_tirnak_bakimi.jpg

Ellerinizi suyun içinden çıkardıktan sonra temiz bir havlu ile kurulayın.

Tırnaklarınız sertleşmeden önce kesim ve törpü işlemini tamamlamanız gerekir.

Kağıt törpü kullanmak tırnak yapınızın zarar görmemesini sağlayacaktır.

Parmak ve el yapınıza uygun bir manikür şekli belirlemeniz gerekir.

Kısa tırnaklılar için oval şekiller daha estetik bir görünüm oluşturur ve kullanımı kolaydır.

Uzun tırnak kullanmayı seviyorsanız kare ya da ovale yakın şekilleri tercih edebilirsiniz.

Tırnak çevresindeki etleri kesin ya da ileri itin. Etleri devamlı kesmenin daha çabuk tırnak çevresi eti oluşmasına neden olacağını unutmayın.

İnce ve kırılgan tırnaklarınız varsa mutlaka kalsiyum tırnak koruyucu ürünleri kullanmalısınız.

Ojenizi renk yoğunluğuna göre bir ya da iki kat sürün.

Çabuk kuruması için buz dolu bir kasenin içinde bekletebilirsiniz. Soğuk suyun altında birkaç dakika bekletmekte aynı işlemi sağlayacaktır.

Ojenizin tamamen kuruduğundan emin olduğunuzda mutlaka bir nemlendiriciyi tırnak çevresine uygulayın. Özellikle kesilmiş ve itilmiş tırnak etlerinin nemlendiriciye ihtiyacı olacaktır.

Manikürünüzü haftada 2 defa tekrarlamanız yeterli olur.