Kısa kollu giysiler giydiğinizde sizi rahatsız eden koldaki selülitler nasıl geçer? Kollardaki selülitler için neler yapılması gerekir? Çatlak oluşmasını engellemek ve sıkı kollara sahip olmak için bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Selülit bacak, kalça ve kollarda oluşan cilt üzerindeki dalgalanmalardır. Dış bakımlar, düzenli egzersiz ve sağlıklı yaşam ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Sevdiğiniz giysileri giyerken kollarınızı gizlemenize gerek kalmaması için bu yöntemleri kullanın.

Selülit Nedir?


Selülit cildinizin altında yağ birikimidir. Cildin altına bulunan dokunun özellikleri kişiden kişiye göre değişir. Bu durum selülit oluşumunu belirler. Selülit, popo ve uyluk bölgelerinde daha fazla görülür ancak kol altlarında da ortaya çıkar.

Selülit cilt için sorun oluşturmaz ancak estetik olarak rahatsız edici bir durumdur. Hızlı kilo değişimleri ise selülitin en önemli nedenidir.

Neden Selülit Oluşur?


Cinsiyetiniz, cilt tipiniz, cilt renginiz ve genetik bilgileriniz, selülit oluşma riskini belirler. Bu özelliklerin dışından yaşam şartlarınızda selülit oluşumu üzerinde etkilidir. Fazla kilo, aşırı yağlı besinler, hormonal sorunlar ve susuzluk selülitin çevresel faktörleri arasında yer alır. Doğru bilgiler ile selülitli görünümü büyük oranda azaltabilir ya da tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Selülit Nasıl Yok Edilir?

kollardaki_selulit.jpg


Hızlı Çözüm! Kapatıcılar


Selülitli görünümü yok etmek için yeterli zamanınız yoksa kapatıcılardan yardım alabilirsiniz. Cilt renginiz ile uyumlu fondötenleri az miktarda kollarınıza uygulayın. Islak sünger ile dağıtın. Gerekli durumlarda makyaj sabitleme spreyi kullanın.

kol_selulit_gecirme.jpg


Bol Su İçin

Vücudun sağlıklı olması ve kan akışının düzenlemesi için yeterli su tüketmenin önemini hepimiz biliyoruz. Selülit içinde aynı durum geçerlidir. Vücudunuzda yağ birikmesini engellemek için bol miktarda su için. Günde en az 8 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde selülitlerinizin azaldığını görebilirsiniz.

Güneş Kremi Kullanın


Güneşin zararlı ışınlarının cilt üzerindeki olumsuz etkilerinden biri de selülitleri belirgin hale getirmesidir. Yaz aylarında açık olan kollarınıza mutlaka güneş kremi kullanın. Havuz ya da deniz sonrası güneş kremini yenileyin.

Sağlıklı Beslenin

Fazla kilo vücudunuzda fazla yağ tabakası olduğu anlamına gelir. Cilt dokusunun altında biriken yağlar ise selülitlerin belirginleşmesine neden olur. Sağlıklı besinler ile fazla kilolarınızdan kurtulun. Selülitlerden hemen kurtulmak için ise sağlıksız yağ içeren kızartmalar ve fast food gıdalardan uzak durun. Bol vitaminli besinleri öğünlerinize ekleyebilirsiniz.

kol_selulit_olusumu.jpg


Hemen Egzersize Başlayın

Kollarınızdaki yağ dokusundan kurtulmak ve kas oranını arttırmak için hemen egzersiz yapmaya başlayabilirsiniz. Düzenli yürüyüşler ve kol kaslarını çalıştıran egzersizler size yardımcı olacaktır.

Selülit Egzersizleri 6 Haftalık ! Tıklayın !

Selülite İyi Gelen Esansiyel Yağlar için Tıklayın !

Bacaktaki Selülit Nasıl Gider? En İyi Doğal Selülit Kremi Tarifi Tıklayın !