Kuru ve çabuk kırılan saç uçlarından sadece birkaç uygulama ile kurtulabilirsiniz. Kuru saç uçlarını hemen nemlendiren yağlar ile evde hazırlayabileceğiniz yağ karışımları ile saç yıpranmasını ve hasar sorununu engelleyebilirsiniz.

Kuru saç uçlarını nemlendiren yağlar

Saçlarınızdaki kırılmalara bir türlü çare bulamıyorsanız ve saçlarınızı uzatamıyorsanız bunun nedeni saç kurumasıdır. Isı içeren işlemlerin saç uçlarına uygulanması, hassaslaşan saçlara fazla şampuan kullanımı gibi nedenler saçların kuru ve hoş olmayan bir görüntü oluşturmasına neden olur. Kuruyan saçlar ile kırılgan bir hale gelir ve kestirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için sizin için önerdiğimiz doğal yağları inceleyebilirsiniz.

hindistan_cevizi_yagi_saca_surme.jpg


Hindistan Cevizi Yağı

Haftada 3 defa banyo öncesinde saç uçlarınıza bir ceviz büyüklüğünde hindistan cevizi yağı uygulayın. Birkaç saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Duş sonrasında ise bir parmak ucu kadar yağı saçlarınızı nemlendirmek için kullanabilirsiniz. Düzenli kullanmak ise en önemli nokta olacaktır.

jojoba_yagi.jpg


Jojoba Yağı

Saçları yumuşatmak için en sık kullanılan yağlardan biridir. Düzenli olarak saç uçlarına özel maskeler ile ya da doğrudan kullanabilirsiniz. Saçta en az 3 saat bekletmeye özen gösterin. Şampuanlama işlemi sırasında ise saç uçlarınızı yormadan hafifçe şampuanlamaya özen gösterin.

kuru_saclara_zeytinyagi.jpg


Saf Zeytin Yağı

En eski saç bakım ürünlerinden biri olan zeytin yağını tüm saç maskelerinin içine ekleyebilirsiniz. Yoğun nem desteği sağlar. Yumurta sarısı ile karıştırdığınızda harika bir saç nemlendirme maskesi elde etmiş olursunuz. Bu maskeyi haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz.

susam_yagi.jpg


Susam Yağı


Boya ve ısıdan yoğun hasar görmüş olan saçların tedavisinde kullanılır. Her duş sonrasında bir çay kaşığı susam yağını saç uçlarına uygulayabilirsiniz. Saç uçlarına duş sonrasında uygulayacağınız yağın miktarı saç boyunuz ve yoğunluğuna bağlı olarak değişecektir.