Soğuk ve sıcak havanın etkisi, kimyasal temizleyiciler nedeniyle oluşan kuru tırnak çevresine nasıl bakım yapılır? maske tarifi ile ellerinizi nemlendirebilir ve tırnak eti oluşumunu doğal yöntemler ile engelleyebilirsiniz.

Tırnak çevresinde dönemsel olarak kuruluk ve deride soyulma oluşabilir. Cildin yeterli nemlendirilmemesi, soğuk ve sıcak havanın etkisi ile oluşan kuruluk ya da kimyasal madde içeren temizleyici ürünlerin kullanılması başlıca nedenler arasında yer alır. Tırnak etlerinin soyulmasına neden olan estetik açıdan rahatsız edici olan ve tırnak çevresini korunmasız hale getiren bu durumdan doğal malzemeler ile kurtulabilirsiniz.

tirnak_cevresi_kurumus_maske_tarifi.jpg


Tırnak Çevresindeki Kuruluğu Gideren Maske Tarifi

1 çorba kaşığı aleo vera jeli

1 çorba kaşığı tatlı badem yağı

1 ampul E vitamini

Hazırlanışı

Aleo vera jeli ve tatlı badem yağını homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın. E vitamini ampulünü kırın ve karışıma ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

Ojeleriniz varsa çıkarın. Ellerinizi yıkayın ve kurulayın.

Hazırladığınız maskeyi tırnak çevrenize masaj yaparak uygulayın. 15 dakika bekletin. Ilık su ile ellerinizi temizleyin.

Bu uygulamadan sonra cildinizde yumuşaklık oluşacaktır ve tırnak çevresindeki kuruluğu giderebilirsiniz.

Bu maskeyi haftada bir ya da iki defa cildinizin ihtiyaçlarına göre tekrarlayabilirsiniz.

Çabuk kuruyan ve soyulan elleriniz varsa haftada birkaç defa tüm ellerine badem yağı ve zeytin yağını eşit ölçüde karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu işlemi akşam saatlerinde yapın. Ellerinize pamuklu eldiven geçirin ve sabah kadar bekletin.

Soyulan cildiniz için haftada bir defa peeling uygulayabilirsiniz. 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı ve 1 çorba kaşığı şekeri karıştırın. Ellerinize hafif bir şekilde masaj yapın. Durulayın.