Kuru ve mat saçlar çabuk kırılır ve kolay uzamaz. Kuru ve yıpranmış saçları nemlendirme ve hızlı uzatma yöntemleri nelerdir? Özel maske ve bakım uygulamaları ile çabuk uzayan saçlara sahip olabilirsiniz.

Kuru saç tipine sahip olan kadınların en sık karşılaştığı sorunlardan biri de çabuk yıpranma ve kırılma sorunudur. Saçlar kırıldıkça kestirmeniz gerekir ve istediğiniz uzunluğa sahip olması zorlaşır. Sizi bu döngüden kurtarabilecek öneriler hazırladık.

sac_bakimi.Jpeg

Kuru Saçlara Özel Bakımlar Nasıl Yapılır?

Saçın uç kısımlarına düzenli nemlendirme yapmanız gerekir. Bunun için her duş sonrasında saç kremi kullanmayı unutmayın.

Yağ asitleri bakımından zengin şampuanları tercih edin. Parfüm ve paraben bulunmayan şampuanları kullanın. Köpüksüz şampuanlar saçın daha az yıpranmasını sağlar.

Şampuanın içine ampul şeklinde satılan B ve E vitaminleri ekleyebilirsiniz.

Yıpranmaları engellemek için ısı kullanmadan yapılan saç şekillendirme yöntemlerini deneyebilirsiniz.
Isı Kullanmadan Dalgalı Saç Yapmanın Kolay Yolları İçin Tıklayınız !

Düzleştirici ya da maşa kullanmanız gerekiyorsa ısıdan koruyan özel saç bakım işlemleri kullanabilirsiniz. Saça zarar vermeden maşa ve düzleştirici nasıl yapılır? Tıklayın !

Kuru Saçlara Doğal Bakım Maskesi

Yarım avokado

1 çorba kaşığı saf zeytin yağı

Avokadoyu ezin ve zeytin yağı ile karıştırın. Haftada bir defa saçınıza maske olarak uygulayın. 2 saat bekletin. Şampuanlayın.

Beslenme alışkanlıklarınızda değişiklikler yapmalısınız. Protein ve vitamin ağırlıklı beslenmeye özen gösterin. Saçı yenileyen E vitamini bakımından zengin olan badem, fındık, brokoli, ıspanak, kiviyi beslenme düzeninize ekleyin.

Saçınızı sık yıkamak daha fazla kurumasına neden olabilir. Haftada 3 defadan fazla yıkamayın.

Sıcak su ile yıkamak saçın nem kaybını kolaylaştırır. Durulama suyunuzun soğuk olmasına dikkat edin.

Gün içinde saç uçlarının kurumasını engellemek için krem ya da yumuşatıcı spreyler kullanabilirsiniz.

Jojoba yağı, tatlı badem yağı, hindistan cevizi yağı ve argan yağı saçın doğal nem dengesini korur. Bu yağlardan oluşan ev yapımı maskeleri deneyebilirsiniz.