Cildinizde akne ya da sivilce izleri varsa özel bakımlar uygulamanız gerekir. Cildin yenilenme süresini hızlandırmak için lekeli ciltlerin bakımı nasıl olmalıdır? Kolajen üretimi arttırarak ve doğru peeling yöntemleri ile izlerden kısa süre içinde kurtulabilirsiniz.

Cildinizdeki büyük sivilce lekelerini makyaj ile kapatmak zor olabilir. Sivilce tedaviniz bittikten sonra ya da aktif sivilcenizin bulunmadığı dönemlerde izlerden kurtulmak için uygulamanız gereken temel bakım yöntemlerini sıraladık. Bu adımları günlük ya da haftalık olarak düzenli bir şekilde uygulamayı ihmal etmemelisiniz.

lekeli_cilt.jpg

Sivilce İzi Olan Ciltler İçin Özel Bakım Önerileri

Temizleme Adımları

Sivilceli ciltler genellikle yağlı ya da karma cilt tipindedir. Cilt tipinize uygun bir yüz temizleme ürünü kullanmalısınız. Cildinizin ihtiyaçlarına göre günde bir ya da iki defa bu uygulamayı tekrarlayabilirsiniz. İleri derecede akne ve sivilce sorunu yaşayan kişilerin dermokozmetik ürünler kullanması daha faydalı olacaktır.

Peeling Nasıl Yapılmalıdır?


Cildinizin kendisini yenilemesi için düzenli peeling uygulamak en iyi yöntemdir ancak peeling hakkında bilmeniz gerekenler var. İltihaplı sivilceleriniz varsa kesinlikle peeling uygulamayın. Bu adımı atlayarak cildinizi temiz tutmaya özen gösterin. Sivilceleriniz tamamen bitmiş sadece iz sorunu yaşıyorsanız derinlemesine arındıran peelingleri uygulayabilirsiniz. Evde doğal malzemeler ile peeling deneyebilirsiniz.

Tüm peeling işlemlerini akşam saatlerinde uygulamak hassaslaşan cildinizin hasar almasını engelleyecektir.

Doğru Nemlendirme Nasıl Yapılmalıdır?

Cildin nem dengesinin sağlanması kendini yenileme sürecini hızlandırmanın en önemli adımıdır. Yağlı ve karma ciltlere uygun olan su bazlı hafif nemlendiriciler tercih edin. Yoğun nemlendiriciler ciltte tabaka oluşturur ve cildin hava almasını engeller. Bakteri oluşumuna neden olabilir. Cildinize en uygun nemlendirici ürünü doktoruna danışarak öğrenebilirsiniz.

Beslenme Adımları

Cildin yenilenmesi ve nem dengesinin sağlanması için dış bakımların yanı sıra beslenme alışkanlıklarınızı da değiştirmeniz gerekir. Cilde iyi gelen B, C ve E vitaminleri açısından zengin besinleri tüketebilirsiniz. Detoks etkisi bulunan ve toksinlerin atılmasını kolaylaştıran bitki çaylarını tüketebilirsiniz. Kafein alımını azaltmak cildin rahatlamasına yardımcı olabilir. Yeni sivilce oluşumunu engellemek için ise yağlı ve yüksek karbonhidrat içeren besinlerden uzak durmanız gerekir.
  • Beğen
Reactions: Haritas