Makyajınızı tamamladıktan sonra birkaç saat içinde varlığını belli eden gözenekler can sıkıcı olabilir. Makyaj teknikleri ile gözenekleri gizleme özelliği ile tüm gün boyunca porselen gibi pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Makyaj teknikleri ile gözenekleri gizleme

Cildinizdeki sorunlara uygun makyaj tekniklerini öğrendiğinizde gün içinde makyajın bozulmasını engellemiş olursunuz. Sivilce izlerinin kapatılması, gözeneklerin gizlenmesi hakkında bilmeniz gereken pratik öneriler hazırladık.

makyaj_gozenek_gizleme.jpg


Makyaj İle Gözenek Gizleme

Tonik

Geniş gözenek sorunu olan ciltler genellikle yağlıdır. Fazla yağlanmayı engellemek için cildinizi yıkayıp kuruladıktan sonra tonik kullanın. Tonik kuruyana kadar cildinize başka bir ürün uygulamayın.

Makyaj Bazı


Makyaj bazının tek görevi makyajı sabitlemesi değildir. Doğru seçilmiş bir makyaj bazı ile cildinizdeki gözenekleri kapatabilirsiniz. Yağlı ve gözenekli ciltler için üretilmiş makyaj bazını seçmelisiniz.

Fondöten Seçimi

Kadife geçişli ve gözenekleri kapatabilecek fondöten seçimlerinde bulunun. Günlük makyajlarda parlamaları engellemesi için mat fondöten seçmeniz gerekir. Su bazlı ürünleri kullanmanız yağlanmayı önler.

Pudra


Kullandığınız pudranın yoğun yapılı olmaması ve sadece fondöteni desteklemesi yeterli olacaktır. Şeffaf pudra kullanabilirsiniz.

Makyaj Sabitleyici Sprey Kullanın


Makyajınızın gözeneklere dolmasını ve daha belirgin bir hale gelmesini engellemek için tüm işlemlerden sonra makyaj sabitleyici sprey kullanabilirsiniz.