Makyaj yaparken ince detaylara dikkat edilmesi çok etkileyici sonuçların ortaya çıkmasını sağlar. Makyaj nasıl yapılmalı? Farklı makyaj teknikleri ile hangi yönler ön plana çıkartılır?

dugun_makyaji_2019_trendleri.jpg


Düğün Makyajı Yapımı
Düğün makyajı nasıl yapılır? Bu özel günde kadınlar genellikle makyajlarını profesyonel kişilere yaptırırlar. Abartılı ya da daha sade ama mutlaka dikkat çekici bir makyaj uygulanır. Evde makyaj yapacaksanız baz uygulamasını unutmayın çünkü uzun süre dayanıklı olmasını istiyoruz. Fondoten ince uygulanmalıdır. Makyaj güneş ışığında yapılmalıdır. Pudrayı T bölgesine sürün. Bronzerı elmacık kemiklerinin alt kısmına ve şakaklara uygulayın. Buğulu bir göz makyajı, kıvrık kirpikler ve yoğun limel oldukça etkileyici görünecektir. Uygun tonlarda allık ve ruj ile makyaj tamamlanır.

elmacik_kemigi_makyaji_nasil_yapilir-600x331.jpg




Elmacık Kemiklerinin Belirginleştirilmesi
Elmacık kemiğini belirginleştirme makyajı ile hatlarınızı daha keskin bir hale getirebilirsiniz. Bunun için kullanılacak olan yöntemler highlighter ile kontordür. Elmacık kemiklerinin altına sürülecek olan pudra/fondoten cilt tonunuzdan biraz daha koyu olmalıdır. İnce fırça ile sürülmeli sonrasında başka bir fırça ile de yanaklara doğru dağıtılmalıdır. Higlighter ise tersine daha açık tonda olmalıdır ve elmacık kemiklerinin tam üstüne sürülür. Şakaklara doğru yayılır. Elmacık kemiklerine de allık uygulaması yapılır.

gece_makyaji_2019-600x338.jpg


Gece Makyajı Yapımı
Gece makyajı nasıl yapılır? Yaz gecelerinde birçok makyaj uygulaması yapılabilmektedir. Tende mat ve doğal bir fondöten tercih edilir. Özellikle göz makyajımız ön plana çıkar. Gözde ışıltılı ve sıcak renkler kullanılabilir. Göz kalemini rastgele göz kapağına sürdükten sonra bir far fırçası yardımıyla dağıtırsak dumanlı bir görünüm elde edebiliriz. Allık hafifçe uygulanmalıdır. Yoğun ve siyah kirpikleri yaza uygun mat/nude tonlarında rujlar ile tamamlayabilirsiniz.

hint_gelin_makyaji-600x298.jpg


Hint Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?
Hint gelin makyajı için biraz abartıyı göze almalısınız! Altın tonları bu makyaj için çok uygundur. Hint makyajında siyah eyeliner yoğun olarak uygulanır ve kırmızı dudaklar ile eşleşir. Fondöten ise ten renginden açıktır ve yoğun olarak sürülmelidir. Allık rengi de vişne veya kırmızı tonunda tercih edilir. Göz farları ise altın, mor, mavi, fuşya, yeşil, gri tonlarındadır.

Makyajın Püf Noktaları Tıklayın !

Ünlülerin Makyaj Hileleri için Tıklayın !

Makyajı Çabuk Bozulanlar için Tavsiyeler Tıklayın !

Farklı Makyaj Teknikleri: Arap Makyajı Tıklayın !