Makyaj sonrasında cildinizin birkaç saat içinde yağlı görünmesinden şikayetçi iseniz sizin için çözüm önerileri hazırladık. Makyajdan sonra yüzün yağlı görünmesini engellemek için neler yapılmalıdır. Yüzdeki yağlanmaya karşı ne yapmalısınız?

Yağlı ciltlerde ve karma ciltlerin T bölgesinde makyaj yaptıktan sonra yağlanma olabilir. Makyajınızın kötü görünmesine neden olan bu sorunu nasıl ortadan kaldırabilirsiniz? Pudra uygulaması ile yatıştırılmaya çalışılan bu görüntünün oluşmaması için neler yapabileceğinizi sıraladık.

makyajdan_sonra_yuzun_yaglanmasi.jpg


Makyaj Sonrasında Cildin Yağlanmaması İçin

Yüzünüzü iyi bir şekilde yıkayın. Cildiniz için uygun olan köpük ya da jel ile temizleyebilirsiniz.

Cildi temizlerken sabun kullanmak hızlı bir şekilde kurumaya neden olur ancak sebum üretimi hızlanır ve daha çabuk yağlanmasına neden olabilir.

Tonik uygulamak fazla yağlanmayı yok etmenize yardımcı olabilir. Yüzünüzü yıkadıktan sonra kurulayın ve tonik kullanın. Doğal tonik olarak gül suyunu tercih edebilirsiniz.

Nemlendirici seçiminizi doğru yaptığınızda yüzünüzdeki yağlanmayı durdurabilirsiniz. Hafif ve yağsız yapıdaki ürünleri tercih edin.

Makyaj bazı kullanmak yağlı ciltlerde görülen gözeneklere makyaj malzemesi birikmesini engelleyebilir. Yağsız içerikli makyaj bazlarını seçebilirsiniz.

Yüzünüzde ağır fondötenlerden kaçının. Yağlanmayı dengeleyen BB ya da CC kremleri tercih edebilirsiniz.

Makyajınız bittikten sonra sabitlemek ve bozulmasını engellemek için şeffaf pudraları tercih edin. Günde iki defadan fazla pudra uygulamak cildin daha fazla yağlanmasına neden olabilir.

Aşırı yağlanma ve sivilce probleminiz varsa doktora danışabilirsiniz.