Kısa, ince ya da düz kirpikler için nasıl rimel kullanılması gerekir? Maskaralar hakkında bilinmesi gereken her şey ile toz, krem ya sıvı maskara nedir? Maskara fırçası nasıl olmalıdır? öğrenebilirsiniz.

Makyajın en önemli adımı şüphesiz ki maskara kullanmaktır. Gözlerinizi daha belirgin ve dikkat çekici bir hale getirebilmek için nasıl bir rimel seçmeniz gerekir. Maskara satın almadan önce bilmeniz gerekenleri sıraladık.

Maskara Türleri Nelerdir?


Toz Maskara

Kuru yapılıdır içine biraz su karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde kullanıma hazır hale gelecektir. Kirpik bakımı yapılmasına yardımcı olur. Koyu renkli ve yoğun göz makyajlarında tercih edilir.

Krem Maskara

Krem maskara ince ve seyrek kirpiklere hacim sağlar ve gözlere derinlik katar. Günlük kullanımda uygulaması zor olabilir.

Sıvı Maskara

Yaygın olarak kullanılan maskara türüdür. Kirpik yoğunluğunu arttırma özelliği bulunur. Suya dayanıklı çeşitleri bulunur.

Maskara Fırçası Nasıl Seçilir?

Kalın ve Sık Fırça

Kısa ve az kirpiklerin kullanımına uygun ürünlerdir. Birkaç defa tekrarladığınızda istediğiniz yoğunluk etkisini alabilirsiniz.

Uzun ve İnce Fırça


Kirpikleri uzatma etkisi vardır ancak yoğunluk sağlamaz. Kirpiklerinizde görmek istediğiniz etkiye uygun olarak başka bir fırça ile kullanılabilir.

Şekilli Fırça

Kısa ve uzun kıllardan oluşan özel bir şekle sahiptir. Kirpiklerinizin eşit boya getirilmesine yardımcı olacaktır.

Kıvrık Fırça

Düz ve kıvrılma sorunu olan kirpik tipi için uygundur. Birkaç kat uyguladığınızda kirpiklerin tüm gün kıvrık kalmasını sağlar.

Mikro Fırça

İnce ve kısa göz altı kirpiklerine daha kolay rimel uygulamak için özel olarak üretilmiştir. Etrafa rimel bulaşmasını engeller.

Küre Fırça

Rimel kullanırken tüm kirpiklerin boyanmama sorununu ortadan kaldıran bir fırçadır. Uygulama süresi diğer maskaralardan daha uzun sürebilir.