Saçlarda ilkbahar ve sonbahar aylarında daha fazla gözlenen saç dökülmeleri olabilir. Hava şartları ve mevsime uyum sağlamaya çalışan vücuttaki değişikliklerden kaynaklanan dökülmeler için neler yapılmalıdır.

Değişen hava şartları ve sağlıksız beslenme kaynaklı oluşan saç dökülmelerinde ilk olarak saçın ne kadar döküldüğünün tespit edilmesi gerekir. Uzmanlar günde 100 tel saçın dökülmesini normal kabul eder ancak daha fazlası bir cilt problemi sayılabilir. Vücudun kendisini yenilemesi, saçın değişim dönemine girmiş olması mevsimsel saç dökülmesinin en önemli nedenleri arasındadır.

Mevsimsel nedenler ile dökülen saçları normal seviyeye getirebilmek için beslenmenizde değişiklikler yapmak ilk adım olabilir. Demir açısından zengin besinler ile beslenmek saç dökülmesini yavaşlatmanızı sağlayabilir. Yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, bakliyat ürünleri demir bakımından zengindir. Kadınlarda da fazla gözlenen ileri seviye demir eksikliğiniz varsa mutlaka uzman doktordan yardım almalısınız.

Mevsimsel saç dökülmelerinin önüne geçebilmenin diğer bir yolu da saç bakımlarınızda doğal içerikli ürünler tercih etmek olabilir. Sağlıklı saçlar için bitkisel bakımlardan ve maskelerden yararlanabilirsiniz.